qwinto 22.07.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Witam wszystkich,Chciałem zapytać, co sądzicie o zakupie drukarki 3D do domu? Sporo czytałem na ten temat i korzystałem z takiego sprzętu tylko że w pracy. Wiem, że można na nim dużo wydrukować niskim kosztem. Pomyślałem sobie, że też kupię taką drukarkę nawet po to aby w przyszłości nie jeździć po drobnostki do Castoramy tylko sobie je wydrukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.07.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 ale co wydrukować co dostaniesz w Castroramie? Kołek rozporowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 22.07.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Jakoś ja też tego nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 28.07.2016 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) Wszystko co można wydrukować a jest potrzebne podczas przykładowo remontu i ogólnie w domu.[moderowano] . Podany przykład może być w sumie jednym z, bo jest ich setki.Powiem jeszcze, że ostatnio robiąc remont kuchni w domu na wszystkie plastikowe, gumowe i inne szczegóły wydałem 1200 zł jak nie więcej. Myślę, że jeśli wydrukowałbym to wszystko sam, połowę tej kwoty miałbym w kieszeni. Edytowane 28 Listopada 2016 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.07.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ale co gumowe i plastikowe kupiłeś za 1200 zł do kuchni? Konkretnie poproszę bo na razie snujesz fantazje jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo911 29.07.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Szczerze mówiąc, to nie wydaje mi się, abyś wydrukował to wszystko o połowę taniej.Z tego co wiem, to póki co wydruk 3d nadaje się głównie do prototypowania, bo trwa długo to i nie jest zbyt tanioDolicz do tego jeszcze czas potrzebny na zaprojektowanie w programie tych dupereli i myślę, że gra nie warta świeczki.Co innego gdybyś potrzebował jakąś część, której nie można już dostać albo trzeba na nią czekać/sprowadzać/płacić dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.07.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Przypomina mi to robienie listy na zakupy przez moja małżonkę. jest komputer, jest drukarka a ona bierze kawałek papieru i długopisem robi listę. Szybko i bezproblemowo. Mam wrażenie, że podobnie jest z drukarkami 3D. Drukowanie kołków czy uszczelek to może fajna zabawa ale jednak trzeba trochę czasu poświęcić na zaprojektowanie tego a wyrób, siłą rzeczy nie będzie równie dobry jak wykonany z dedykowanego materiału. Takie trochę dorabianie na siłę filozofii - "zrobię sobie wszystko sam". Tak ale, po pierwsze kup drukarkę, potem materiały eksploatacyjne, zaprojektuj to co chcesz wykonać i drukuj. Moim zdaniem, do domu to przerost formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.07.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 lub po prostu zwykły spam - ostatnio jakos kilka tematów o drukarkach 3D migneło mi na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts