calvin66 23.07.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Witam, mam taką sytuację na swojej działce. szerokość działki 19m, od strony ulicy linie zabudowy zabierają 5m, od strony sąsiada hmm.. 1,5m czy 3 a może 4m lub 8 czy 12m ?! Za płotem od drugiej strony stoi drewniany domek wykonany z podkładów kolejowych x lat temu, w odległości ok 1m od granicy działki z oknem od mojej strony, otynkowany że nie widać że jest z drewna, stoi na bloczkach betonowych (brak fundamentów). Domek w MPZP planowany do rozbiórki aczkolwiek właściciel ani myśli coś robić w tym kierunku i spędza tam co roku wakacje. Mam w związku z tym do szanownych forumowiczów pytanie jaki odstęp od granicy działki od strony tegoż sąsiada muszę zachować? W MPZP zabudowa wolnostojąca. Gdzieś wyczytałem że jeśli dom sąsiada jest z drewna i stoi blisko granicy działki to muszę się odsunąć na 3m i wykonać ścianę oddzielenia przeciwpożarowego bez okien ? Lecz czy ta informacja jest aktualna ? Nie ma możliwości odsunięcia się na 8m czy 12m ze względu na szerokość działki. Z góry dziękuję za pomoc Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvin66 02.08.2016 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Nikt nic nie podpowie ?Skoro jest to dom o konstrukcji z drewna ale ma elewację z tynku to odległości pomiędzy budynkami są takie jak dla zwykłych murowanych domów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts