Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem - owady w domu

Recommended Posts

Czy ktoś ma jakieś skuteczne sposoby, żeby pozbyć się milionów sztuk owadów różnego rodzaju, które siedzą na ścianach i latają po całym domu doprowadzając mnie do rozpaczy?

Chodzi mi o ich skuteczną śmierć- jaka chemia jest najskuteczniejsza a nie szkodząca człowiekowi?

Dom mam na wsi i to, co się dzieje wieczorami pod sufitami to dla mnie horror.

Jak je uśmiercić to nie wiem, bo od lat nie mam tego problemu. Po prostu na kilku oknach, które są zwykle otwierane mam moskitiery. Takie zwykłe, kupione w OBI w paczkach na metry, przykleja sie je do okna od str. zew., sa dostępne w różnych kolorach, ja mam czarne. Jak się nie przyjrzy człowiek, to w ogóle nie widzi, że coś na oknie jest. Ale to jest w bloku na II piętrze, więc nie bardzo wiem jak to wygląda od strony zew. z bliska. Na drzwi balkonowe polecam takie drzwiczki-moskitiera, nie wiem jak to się fachowo nazywa.

O czymś taki też myślę, szczególnie na drzwich na tarsa, które będą pewnie przez większą część dnia otwarte. Ale najpierw muszę us\śmiercić to wszystko, co mi naleciało do domu. A to jest chyba kilkanaście gatunków róznych latających potworów różnej wielkości. Od mikroskopijnych po ogromne chrabąszcze

ja ten sam problem zalatwiam - okurzaczem, gonie z rurą i pochlaniam wszelakie robactwo

i przede wszystkim trzeba pamiętać , że jak się świeci swiatlo to trzeba zamykac okna i grzwi

Pozdrawiam Muffi

To właśnie jest nasza bolączka- otwarte wszystkie okna (żeby wywietrzyć farby, kleje, rozpuszczalniki), a że prace trwają do późna- w efekcie stado robali różnej maści zadomowiło się u nas.

Odkurzacz, mówisz- spróbuję dzisiaj :wink:

A moskitirę w drzwiach na taras trzeba będzie szybciutko zamontować.

Dzięki za rady!

Słyszałam o takich urządzeniach, które swoim dźwiękiem czy czymś innym wabią owady i uśmiercają :-?

Ostatnio nawet widziałam u znajomych w domu ustawione blisko okien dwa takie "lampiony", kupili je podobno na allegro ( chyba po ok.40 zł)

Twierdza, że są OK.

Pozdrawiam