Anna Wiśniewska 30.07.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Czy ktoś ma jakieś skuteczne sposoby, żeby pozbyć się milionów sztuk owadów różnego rodzaju, które siedzą na ścianach i latają po całym domu doprowadzając mnie do rozpaczy? Chodzi mi o ich skuteczną śmierć- jaka chemia jest najskuteczniejsza a nie szkodząca człowiekowi? Dom mam na wsi i to, co się dzieje wieczorami pod sufitami to dla mnie horror. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 30.07.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Jak je uśmiercić to nie wiem, bo od lat nie mam tego problemu. Po prostu na kilku oknach, które są zwykle otwierane mam moskitiery. Takie zwykłe, kupione w OBI w paczkach na metry, przykleja sie je do okna od str. zew., sa dostępne w różnych kolorach, ja mam czarne. Jak się nie przyjrzy człowiek, to w ogóle nie widzi, że coś na oknie jest. Ale to jest w bloku na II piętrze, więc nie bardzo wiem jak to wygląda od strony zew. z bliska. Na drzwi balkonowe polecam takie drzwiczki-moskitiera, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.07.2004 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 O czymś taki też myślę, szczególnie na drzwich na tarsa, które będą pewnie przez większą część dnia otwarte. Ale najpierw muszę us\śmiercić to wszystko, co mi naleciało do domu. A to jest chyba kilkanaście gatunków róznych latających potworów różnej wielkości. Od mikroskopijnych po ogromne chrabąszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.07.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Stadko oswojonych jaszczurek i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.07.2004 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 No pięknie... Czyli z deszczu pod rynnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 30.07.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 A nie masz czasem kota?Nasz kot rozprawia się z ćmami i innymi "fruwaczami".A na poważnie - są w sprzedaży płytki firmy Global, które stawiasz gdzieś wyżej i powinny one uśmiercać owady.I jeszcze - lepy na muchy. Może to coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 30.07.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 ja ten sam problem zalatwiam - okurzaczem, gonie z rurą i pochlaniam wszelakie robactwo i przede wszystkim trzeba pamiętać , że jak się świeci swiatlo to trzeba zamykac okna i grzwi Pozdrawiam Muffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 30.07.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 polecam moskietiery, takze nad lozkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 30.07.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Jest wiele srodkow chemicznych na tego rodzaju sprawy, najskuteczniejszy jest podobno ALFACRON, ktorym maluje sie odrzwia i wneki okienne 2 razy do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.07.2004 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 ja ten sam problem zalatwiam - okurzaczem, gonie z rurą i pochlaniam wszelakie robactwo i przede wszystkim trzeba pamiętać , że jak się świeci swiatlo to trzeba zamykac okna i grzwi Pozdrawiam Muffi To właśnie jest nasza bolączka- otwarte wszystkie okna (żeby wywietrzyć farby, kleje, rozpuszczalniki), a że prace trwają do późna- w efekcie stado robali różnej maści zadomowiło się u nas. Odkurzacz, mówisz- spróbuję dzisiaj A moskitirę w drzwiach na taras trzeba będzie szybciutko zamontować. Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Słyszałam o takich urządzeniach, które swoim dźwiękiem czy czymś innym wabią owady i uśmiercają Ostatnio nawet widziałam u znajomych w domu ustawione blisko okien dwa takie "lampiony", kupili je podobno na allegro ( chyba po ok.40 zł) Twierdza, że są OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 30.07.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 mala kolekcja rosiczek (tez na allegro) tez podobno skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.08.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 alex, a rosiczki to przypadkiem chronione nie są i ustawie nie podlegają. Jeżeli tak to trzeba mieć certyfikat pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 03.08.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Kroyena, a ty bedziesz sie starała o certfikaty dla wiekszości swoich roślin ogrodowych? Zawsze mozna sie zadowolic sama trawą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts