ewenement22 24.07.2016 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Witam Aktualnie moja działka wygląda tak: Czyli dużo chwastów itd. Na prawie całej powierzchni działki mam około 70cm-100cm czerwonej cegły gruzu pod ziemią. Nie wiem jakie są tego wszystkie wady i zalety ale wadą jest na pewno to, że bardzo źle się cokolwiek kopie szpadlem. Zaletą jedyną jaką usłyszałem jest to, że krety nie wejdą mi prawdopodobnie na działkę. No i wydaje mi się, że dzięki temu grunt jest twardy i raczej wiadomo, że nie będzie się nic działo... Nie będzie opadał itd. Budowa powstała w 2013 r a ja ją kupiłem w tym roku. Chudziak jest popękany ale nie widać nigdzie, żeby się opuścił więc chyba utwardzone było w miarę ok. Za jakiś tydzień lub maksymalnie dwa mam zamiar nawieźć sporo ziemi. I od razu koparka będzie ją rozgarniać. Ile tej ziemi nawieźć? 10cm wystarczy? Będzie to ziemia z pól które kiedyś były uprawiane a teraz na ich miejscu powstaje kurnik. Niestety zdarza się, że lekko gliniasta. Na razie mam zamiar po nawiezieniu ziemi wyrównać teren zgrabić większe kamienie i posiać trawę. Dziś mam zamiar jeszcze jechać tam z randapem i bez koszenia tych chwastów od razu je wszystkie spryskać. Mam sporo randapu trochę przeteminowanego ale myślę, że i tak zadziała odpowiednio:) Jakie stężenie daje się? Może dać troszkę większe skoro jest przeterminowany? Jak Wy byście to zrobili na moim miejscu i dlaczego właśnie tak:)? Proszę o pilną pomoc, odpowiedzi na każde moje pytanie, wątpliwości i każdą sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 24.07.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Cokolwiek teraz wymysliles to jest bezsensu - takie moje zdanie... ja bym zwiózł ziemie i czekał na wrzesień i wtedy rozwiózl bym ta ziemie i od razu sial trawę. Stosowanie teraz Randapu to wyrzucanie kasy w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts