cder 24.07.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Witam.Postawiłem pomieszczenie gospodarcze, taki niby letniak. Wymiary 5.50m na 5m. Chcę zrobic możliwie tanio dach jednospadowy. Budynek pomurowany z BK, bez stropu,no i oczywiście teraz wieniec ze szpilkami na murłat.Wymyśliłem że dam krokwie co 60cm na to membrana,łata, kontrłata i blacha trapez. Od spodu pomiędzy krokwiami wełna 15cm i na krokwie jescze 5cm, wieszaki i sufit z G/K. Pytanie moje brzmi czy to będzie dobre rozwiązanie?, do tego jeszcze jedno pytanie: bo te krokwie nie będą podparte po środku bo nie ma stropu, czy dach będzie dobrze zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.07.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Ten letniak nie będzie miał żadnej ścianki wewnątrz? Żadnego słupka który mógłby być oparciem dla płatwi? Jaki planujesz kąt dachu? Kolejność prac które opisałeś nie jest właściwa ale to może pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cder 24.07.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 No właśnie nie będzie zadnej ścianki ani słupka, to ma być takie jedno pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.07.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 W takim wypadku udaj się do projektanta konstrukcji niech Ci wyliczy przekroje bo może nastąpić tzw. obwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cder 28.07.2016 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 No ale krokiew 9x18 co 60 cm no to chyba nie ma szans zeby sie ugieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 28.07.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 a wiesz ile waży 20cm mokrego sniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cder 28.07.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 no nie wiem i bardzo mnie to nie interesuje,nie pytałem w temacie o wage śniegu tylko o dach.Czyli nie da się takiego zrobic?,ja pierwszy chcę zrobić w ten sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts