J.A.N 25.07.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Dzień dobry. Jest to mój pierwszy post - po wielu godzinach spędzonych na czytaniu postów, postanowiłem się zarejestrować. Niestety nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Ale do rzeczy. Jestem w trakcie remontu w starym domu, no i przyszedł czas na podłogę (83m2) Po zerwaniu starej podłogi (drewniana, nie była zbyt zdrowa) mym oczom ukazał się strop. I tu rodzi się problem - strop jest odcinkowym stropem łukowym Coś podobnego do tego na ilustracji. Pomysł jest taki aby zrobić wylewkę a na niej płytki, panele (ewentualnie ogrzewanie podłogowe pod płytkami). Problemem okazały się łuki które trzeba "wyrównać" W tym właśnie momencie potrzebna mi pomoc, mam kilka pomysłów: - przestrzenie pomiędzy łukami zalane pianką zamknięto komórkowa, na to styropian ~4cm i dalej wylewka ~5cm - przestrzenie wypełnione keramzytem, dalej styropian i wylewka. Co myślicie o tych pomysłach ? Nie ukrywam że koszta grają rolę (dla tego nie chciał bym pianki na całej powierzchni). Co do keramzytu nie mam koncepcji jak się za to zabrać, tzn mieszać z cementem (jeśli tak, to w jaki sposób) ? Z góry dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J.A.N 26.07.2016 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 WitamPojawiła się kolejna koncepcja zaproponowana przez jedną z firm.Mianowicie - "wyrównanie łuków" za pomocą keramzytu, następnie naniesienie na to około 3 cm pianki zamknięto komórkowej. Co myślicie o takim rozwiązaniu ? Właściwości izolacyjne pianki są bardzo dobre, jednak nie wiem jak pianka zachowa się na podłożu z keramzytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J.A.N 01.08.2016 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Podbiję temat - czy ktoś jest w stanie coś doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts