zyhu 26.07.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witam,Mam takie pytanie do Was. Z jakiegoś powodu, jestem zmuszony zrobić podbitkę przed ociepleniem domu ( porotherm 25 cm, styropian 15 cm ). Wykonawca od podbitki polecił "zastyropianować" górny pas tak, aby wyjść poniżej poziomu podbitki a potem przy ociepleniu domu już normalnie. Jak mam to wykonać ( czy mi ten styro nie zjedzie ? bo kładzie się od dołu ) ? i czy tak to można robić ? Użyję kleju i kołków + siatka, ale czy to jest kolejność poprawna ? Wiem, że najlepiej obłożyć dom styro a potem się bawić, ale ocieplenie dopiero we wrześniu a wykonawca ma terminy niebawem. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 26.07.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witam, Mam takie pytanie do Was. Z jakiegoś powodu, jestem zmuszony zrobić podbitkę przed ociepleniem domu ( porotherm 25 cm, styropian 15 cm ). Wykonawca od podbitki polecił "zastyropianować" górny pas tak, aby wyjść poniżej poziomu podbitki a potem przy ociepleniu domu już normalnie. Jak mam to wykonać ( czy mi ten styro nie zjedzie ? bo kładzie się od dołu ) ? i czy tak to można robić ? Użyję kleju i kołków + siatka, ale czy to jest kolejność poprawna ? Wiem, że najlepiej obłożyć dom styro a potem się bawić, ale ocieplenie dopiero we wrześniu a wykonawca ma terminy niebawem. Łukasz przyklej ten styropian klejem piankowym np tytan eos do elewacji albo insta-stick , nałożyć piankę poczekać 2 min i przykleić nic nie zjedzie i żadnych kołków bo i tak tego nie oderwie nawet tajfun tym bardziej że to będzie pod podbitką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 26.07.2016 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 ok, a co z siatką i klejem ? czy to zrobić potem, całościowo na ścianę od wykonanej podbitki ? tzn czy brudzić się klejem i siatką ponad podbitką dziękuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 26.07.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 zrobić teraz i zaszpachlować klejem z siatką tylko cienko na jeden raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 27.07.2016 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 ok dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 01.08.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Tylko jedna uwaga. Pianka zjeżdza, nawet po 2 minutach. Im grubszy styro tym bardziej. Ja klinowałem styropian między krokwiami czy jak inaczej się dało. Wypuściłem pasy op 10 cm siatki poniżej tego styro, która miała posłuzyć jako łącznik dla póżniejszych pasów siatki. Ale stała ponad rok i zrobiło się z nieł zwykłe płótno, szmatka , do niczego się nie nadająca. Przy ocieplaniu trzeba było to uciąć. Jak będziesz kleił na piankę, to uważaj, żeby za bardoz nie wciągnąć. Póżniej wykonawca i tak sobie z tym poradzi, narzuci więcej kleju w to miejsce, ale dobrze by było, żeby dobrze się zeszły styropiany do siebie, bez uskoków. Pianka jest dobra, bo nie dziwgasz kleju, ale jakby nie robic, trzeba ja bardziej kontrolowac, bo odpycha styro. Z klejem z wora nie ma tego problemu, nie spływa tez ze styropianem razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts