Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Właśnie jesteśmy w trakcie zakupu projektu i byłabym wdzięczna za przesłanie paru zdjęć zwłaszcza drzwi do garażu pod schodami i salonu [email protected]

Obecnie zastanawiamy się nad wyrównaniem dachu nad drzwiami wejściowymi ponieważ wizja wiszącego łańcucha mi jakoś nie odpowiada, a z rynnami może być trochę zabawy...jak Państwo to rozwiązaliście? Pozdrawiam

Witam

Przesłałam zdjęcia na podanego maila.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 318
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam Żaneta29a wraz z żoną również będziemy budować Lisandrę. Czy również moglibyśmy prosić o zdjęcia domku . Będziemy bardzo wdzięczni za zdjęcia z zewnątrz i wewnątrz(jeśli nie będzie to duży kłopot).

Pozdrawiamy i życzymy szybkiego i sprawnego zakończenia budowy :)

Dzień dobry wszystkim. Jak większość nowych osób na tym forum ja również zdecydowałem się na budowę domu wg. projekt Lisandra 2m. Warto poczytać i wziąć pod uwagę spostrzeżenia innych osób. Odnośnie schodów w wiatrołapie, poszerzenia garażu, likwidacji okien połaciowych chciałem zapytać o możliwość zadaszenia tarasu z tyłu domu oraz ewentualnym podniesieniu ścianki kolanowej. Czy ktoś ma propozycje zorganizowania garderoby na piętrze (w części nad garażem czy części mieszkalnej). Był bym wdzięczny za kilka zdjęć z miejsca budowy - z tego zauważyłem to Żaneta29a posiada najlepsze materiały. Mój adres mailowy: [email protected] Dziękuję. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Witam wszystkich serdzecznie. Podobnie jak większość z was wybraliśmy z żoną projekt Lisandra (nasz jest w wersji 2M CE). Co do proponowanych zmian to podobnie jak wy planujemy przenieść wejście do garażu pod schody i dodatkowo pod schodami wykonać małą spiżarnię (chcemy zaniżyć posadzkę do poziomu garażu tak aby w miarę wygodnie dało się do niej wejsc) podobne rozwiązanie mają nasi znajomi (w innym podobnym projekcie) i dość dobrze się to sprawdza. Zastanawiamy się też nad wykonaniem z tyłu budynku lukarny z balkonem tak aby zrezygnować z okien połaciowych w sypialniach na górze. Lukarna miałaby wyglądać jak w projekcie Kendra XS CE. Dodatkowo z dachu nad garażem chcemy usunąć okna i zamiast tego wykonać okna w ściance szczytowej.

Myślimy też czy podnieść ściankę kolankową o jeden pustak tylko pytanie jak wtedy będzie wyglądał domek czy nie straci trochę na wyglądzie...

Reszta chyba pozostanie bez zmian.

PS. Jeśli można to prosiłbym p. Żaneta29a w miarę możliwości o przesłanie zdjęć na adres [email protected]

Pozdrawiam

Witam

Zakupiliśmy projekt Lisandra. Budowę rozpoczynamy w lipcu tego roku. Będziemy budować w woj. świętokrzyskim.

Planowane zmiany:

- poszerzenie od strony garażu o 0,8-1 m

- adaptacja pomieszczenia nad garażem na sypialnie z garderobą, rezygnacja z okien dachowych, dołożenia okna w ścianie szczytowej

- adaptacja jednego pokoju na poddaszu na pralnio-szuszarnie

- przeniesienie ubikacji na parterze pod schody, rezygnacja z prysznica

- przeniesienie schodków w wiatrołapie do garażu

Pozdrawiam

Edytowane przez mercii85

Jacek 27, my wykonywać będziemy zadaszenie nad tarasem, ale jedynie na tylnej części domu opartej na 4 drewnianych filarach 16cm x16cm. Dach będzie przełamany i kąt nachylenia nad tarasem będzie wynosił 23°. Zaletą tego rozwiązanie jest ciągłość całej połaci dachowej. Wymiary tarasu będą 3,5m x 6m. Planujemy drewnianą podłogę na tarasie więc rezygnujemy z fundamentu pod taras, a wykonamy jedynie stopy fundamentowe. W razie pytań służę pomocą.