Grough 19.05.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 A u nas styropian bedziemy rozkładać i na przyszły tydzień startujemy z centralnytm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiadarek1719514794 22.05.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Ma ktoś może już zrobioną podbitkę? Można prosić o jakieś fotki? Nie wiem czy robić podbitkę wzdłuż krokwi czy może tak żeby była poziomo. Bardziej jestem za tym żeby zrobić poziomo ale jestem ciekawy jak to wygląda na gotowo. Ma ktoś jakieś przemyślenia na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawcio1992 19.06.2018 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Czy może ktos podzielic sie kosztami budowy w systemie developerskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hudas 21.07.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Potrzebuje porady , wczoraj dostałem wycenę Lisandra 2M 122,9 m² SSO z dachostropem ocieplonym, dachówka ceramiczna dom budowany z porotherm, Dodam że nie interesuje mnie geodeta i koparka i tę inne sprawy. Cena to 233618.05 zł Słownie:dwieście trzydzieści trzy tysiące sześćset osiemnaście .wydaje mi się że to drogo, okolice Nowego Sącza, Pozdrawiam Edytowane 21 Lipca 2018 przez Hudas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata 73 22.08.2018 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Witam serdecznie podczas przeglądania tej strony natknęłam się na opis prac przy Waszej Lisandrze, jestem zainteresowana tym lub podobnym projektem. Ja również mieszkam na podkarpaciu, czy była by możliwość zobaczenia na żywo tego domu?. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 22.09.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Witam. Potrzebuje porady , wczoraj dostałem wycenę Lisandra 2M 122,9 m² SSO z dachostropem ocieplonym, dachówka ceramiczna dom budowany z porotherm, Dodam że nie interesuje mnie geodeta i koparka i tę inne sprawy. Cena to 233618.05 zł Słownie:dwieście trzydzieści trzy tysiące sześćset osiemnaście .wydaje mi się że to drogo, okolice Nowego Sącza, Pozdrawiam Zależy jakie materiały, generalnie ceny w tym roku poszły mocno do góry. Mnie SSO wyszło około 213 tyś, jeśli wszystko zrobią za Ciebie to myślę że 230 tyś to nie jest tragiczna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bk90 05.11.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Witam, potrzebuję kilka porad:1. Czy schody przeniesione z wiatrołapu do garażu nie przeszkadzają tam? W przypadku np. otwierania drzwi od auta.2. W przypadku rezygnacji/zmniejszenia liczby okien dachowych co z ciemnościa w pokoju? Czy jest itp? 3. O ile podnosiliscie kolankową? Dzięki z góry za odpowiedzi (zdjęcia mile widziane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grough 06.11.2018 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Siemka 1.Na to pytanie nie moge Ci odpowiedziec,ale jak pomyslec to po przeniesieniu bedziesz mial drzwi po srodku garazu i chyba bedzie srednio z postawieniem jakiegos stolu roboczego i regalow,no chyba ,ze przeniesiesz kaloryfer na przeciwna strone.I do tego dochodzi druga strefa na buty to troche lipa.My mamy schody jak w projekcie,ale po wylewkach bedziemy zmieniec na dwa schodki i w wiatrolapie nie bedzie ich wcale.2.Okna dachowe to chyba zalezy od polozenia domu.My zrezygnowalismy z okien w pokojach nadkuchnia i salonem bo sa od poludnia i jednego nad garazem ,ale tam wstawilismy tez okno balkonowei wydaje sie ,ze nie jest ciemno.3.Scianke kolankowa podnieslismy o 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrabka 12.11.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Witam wszystkich serdecznie. Wraz z żoną przymierzamy się do zakupu projektu domu LISANDRA http://www.tooba.pl/projekt-domu-Lisandra-TCR-545 Czy ktoś może też zastanawia się nad kupnem tego projektu, a może już taki buduje? Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat. Jestem z Olsztyna i ciekawa jestem czy Pańswo wybudowali Lisandrę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bk90 12.11.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Siemka 1.Na to pytanie nie moge Ci odpowiedziec,ale jak pomyslec to po przeniesieniu bedziesz mial drzwi po srodku garazu i chyba bedzie srednio z postawieniem jakiegos stolu roboczego i regalow,no chyba ,ze przeniesiesz kaloryfer na przeciwna strone.I do tego dochodzi druga strefa na buty to troche lipa.My mamy schody jak w projekcie,ale po wylewkach bedziemy zmieniec na dwa schodki i w wiatrolapie nie bedzie ich wcale. 2.Okna dachowe to chyba zalezy od polozenia domu.My zrezygnowalismy z okien w pokojach nadkuchnia i salonem bo sa od poludnia i jednego nad garazem ,ale tam wstawilismy tez okno balkonowei wydaje sie ,ze nie jest ciemno. 3.Scianke kolankowa podnieslismy o 40 cm. Dzięki za odpowiedź. Wejścia do garażu nie przenosimy,ale podniesiemy garaz o te cm różnicy. Z oknami decyzję podejmiemy później. A jeszcze mam pytanie, po podniesieniu kolankowej o 40cm jak to wpłynęło na wygląd domu z zewnątrz (czy moze z dachem tez coś kombinowaliscie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiadarek1719514794 14.11.2018 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Witam, potrzebuję kilka porad: 1. Czy schody przeniesione z wiatrołapu do garażu nie przeszkadzają tam? W przypadku np. otwierania drzwi od auta. 2. W przypadku rezygnacji/zmniejszenia liczby okien dachowych co z ciemnościa w pokoju? Czy jest itp? 3. O ile podnosiliscie kolankową? Dzięki z góry za odpowiedzi (zdjęcia mile widziane). 1. My stwierdziliśmy, że będzie przeszkadzało i zostawiliśmy tak jak było w projekcie. 2. Mieliśmy zrezygnować ale jak już kładli mi blachę to jechałem dokupić okna w do pokoi nad salonem i nad kuchnią (mimo że są od południowej strony). Nie żałujemy. W pokoju gdzie były dwa okna dachowe daliśmy jedno. Pokój nad garażem podzieliliśmy na pokój (okno w ścianie szczytowej oraz okno dachowe), garderobę (z oknem dachowym), pralnio suszarnię (bez okna, za to z wentylacją - dodatkowy komin) oraz korytarzyk. 3. Ściankę podnieśliśmy chyba coś ok 30cm. Jesteśmy po wylewkach . Od poniedziałku biorę się za ocieplanie dachu i płyty kartonowo-gipsowe. Ma ktoś może zapisane ile poszło Wam profili, wieszaków itp na obudowanie dachu? Jakie wieszaki stosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grough 15.11.2018 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Siemka to jesteśmy na identycznym etapie :)W piątek mieliśmy zrobione wylewki.A powiedz mi macie Lisandre małą tak jak my.I ile wyszło Wam wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiadarek1719514794 15.11.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 My wylewki mieliśmy skończone na koniec października (26.10). Nasz domek to Lisandra 2m z poszerzonym garażem do 6m - to trochę więcej wełny u mnie pójdzie.. Z obliczeń mi wyszło, że potrzebuję: - 240m2 wełny w krokwie (od ściany kolankowej do szczytu + na sufity-między kleszcze) - 140m2 wełny na krokiwe (od sciany kolankowej do sufitu + sufity) Ale nie wiem czy dobrze poobliczałem . Okaże się. Wełny zamówiłem: 260 w krokiwe 180 na 2-gą warstwę Zamówiłem więcej bo miałem dobre ceny jak zamawiałem całe palety prosto z magazynu producenta (kupione przez dystrybutora). W lokalnych składach wychodziło o wiele drożej (ponad 1,5k). To co mi zostanie sprzedam, albo ocieplę strych w domu rodziców . Teraz obliczam profile, uchwyty itp. Myślałem że ktoś podpowie bo zamawiał . Kupiłem też takie coś Używał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrabka 23.11.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Witam wszystkich. Przygotowujemy z mężem kosztorys i potrzebujemy porady jak go przygotować. Czy ktoś mógłby się podzielić swoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_vviktor_ 15.01.2019 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 A podpowie ktoś ile Ytonga idzie na Lisandre 2M ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grough 06.03.2019 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Siemka a tu troche nowych fotek naszej lisandry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grough 06.03.2019 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszww 29.03.2019 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Czy ma ktoś z was projekt wentylacji mechanicznej dla któregokolwiek z wariantów Lisandry? Byłbym wdzięczny za podesłanie schematu na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecznik 07.03.2021 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Witam,Mocno zastanawiamy się nad tym projektem (Lisandra 2M). Czy możemy prosić o opinie po kilku latach użytkowania?Czy ktoś na śląsku ma wybudowany ten projekt i można by podjechać zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości lub prosić o zdjęcia na maila :[email protected]Będziemy bardzo wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts