pannakarol 29.11.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Wszyscy by pooglądali, ale nikt nie pokazuje. Budujący- co słychać na Waszych budowach? Podzielcie się jakimiś informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek87 29.11.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Lisandra Mała - ja już zacząłem budowę. Załączam kilka zdjęć. Chociaż u mnie technologia się nieco zmieniła, bo zamiast Ytonga mam Porotherm i zamiast Terivy mam strop tradycyjny. Te okna 2300x1500 są po prostu gigantyczne, architekta zdecydowanie poniosło. Całe takie okno będzie ważyć prawie 150 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek87 29.11.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Jeszcze zdjęcia z salonu (okno balkonowe poszerzone o 50 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robermaki 30.11.2017 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Mi się właśnie podobają te duże okna z projektu, za nic bym ich nie zmniejszał, widziałem wiele domów i zdecydowanie zyskują te w których są duże okna, jest wrażenie przestrzeni i światła...pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darch1989 02.12.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Witam. Czy możesz napisać ile kosztowało Cię orientacyjnie doprowadzenie budowy do stanu widocznego na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darch1989 02.12.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Lisandra Mała - ja już zacząłem budowę. Załączam kilka zdjęć. Chociaż u mnie technologia się nieco zmieniła, bo zamiast Ytonga mam Porotherm i zamiast Terivy mam strop tradycyjny. Te okna 2300x1500 są po prostu gigantyczne, architekta zdecydowanie poniosło. Całe takie okno będzie ważyć prawie 150 kg. [ATTACH=CONFIG]402034[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]402035[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]402036[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]402037[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]402038[/ATTACH] Czy mógłbyś napisać ile orientacyjnie kosztowało Cię doprowadzenie budowy do stanu widocznego na zdjęciach? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek87 02.12.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Witam. Czy możesz napisać ile kosztowało Cię orientacyjnie doprowadzenie budowy do stanu widocznego na zdjęciach? Do tego stanu, póki co: 107 tys. - w tym 10 tys. za same przygotowania (projekt, adaptacja, geodeta, mapa, projekt wod-kan, odwierty geotechniczne). U mnie fundament był bardzo drogi, bo siedzi na rumoszu wapiennym i musiał być dozbrojony, a piasku zasypowego na tak wysoki fundament poszło za 7 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek87 03.12.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 A powiedzcie już czy wybraliście okna,bo my jesteśmy w trakcie i nie wiemy czy 5 a może 6 komorowe Wybrałem okna, jako że chcę na starość płacić jak najmniej za ogrzewanie - to wybrałem okna PVC 7. komorowe z trzema szybami. Wybór okien to był naprawdę ciężki temat, bo jest wielu producentów, różne parametry i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mustang51 06.12.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Lisandra Mała - ja już zacząłem budowę. Załączam kilka zdjęć. Chociaż u mnie technologia się nieco zmieniła, bo zamiast Ytonga mam Porotherm i zamiast Terivy mam strop tradycyjny. Te okna 2300x1500 są po prostu gigantyczne, architekta zdecydowanie poniosło. Całe takie okno będzie ważyć prawie 150 kg. Witam! Też poważnie myślę o budowie Lisandry w podobnej technologii jak Pan. Zimę chcę wykorzystać na papierologię i zakupy. Czy pamięta Pan może ile orientacyjnie stempli potrzebował Pan na podparcie stropu i jakiej długości? Ile m3 desek było potrzebnych do szalowania stropu i wieńca? deski 32 mm? Ile orientacyjnie stali zużył Pan na zbrojenia? Gratuluje postępów w budowie i będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek87 07.12.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 @mustang51: Stempli poszło 200 - długość: około 3 metry.Desek w sumie na całą budowę poszło 11m3 (szalunki, strop, wieńce), grubość 32mm.Stali na całość poszło 3.5 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilooooon 16.12.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Witam, właśnie jesteśmy na etapie zadaszenia naszej Lisadry .W tym projekcie wprowadziliśmy kilka zmian między innymi likwidację tych schodów przez co zyskaliśmy miejsce na zabudowanie szafy natomiast wejście do garażu przenieśliśmy pod klatką schodową.Wyszło to bardzo fajnie zajmuje mało miejsca i jest niewidoczne. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać chętnie podzielimy się informacjami.Pozdrawiamy Witam, przymierzamy sów do kupna projektu lisandra 2m. Czy mogłabym poprosić o zdjęcia realizacji? Mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusiag 21.12.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Witam, my również wybraliśmy lisande 2m a budowę planujemy rozpocząc na jesień. Zmiany nad którymi się zastanawiamy to zamiana pokoju z kuchnia (wejsćie do pokoju od strony łazienki a kuchnia otwarta na salon); likwidacja okien dachowych w narożnych pokojach, nad garażem sypialnia z gaderobą + duże okno balkonowe, powiększenie łazienki na górze w lewą strone i zrobienie małej pralni/suszarni. Będę wdzięczna za przesłanie zdjęć z realizacji, mój email: [email protected].Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elcia2602 30.12.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Na ten rok prace zakończone, wiosną ruszamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek87 30.12.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 @elcia2602, widzę, że sporo poprawek wprowadziliście w dachu i w oknach. Pokaż proszę, co w środku pozmienialiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elcia2602 04.01.2018 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 @elcia2602, widzę, że sporo poprawek wprowadziliście w dachu i w oknach. Pokaż proszę, co w środku pozmienialiście. W środku dużo zmian nie ma: przejście do garażu przeniesione pod schody, likwidacja kominka, pomieszczenie nad garażem adaptowaliśmy na sypialnie z garderobą, pokój na przeciwko łazienki przerabiamy na pralnie i z tego pomieszczenia będzie wejście na strych i na komin. Zdjęć niestety nie mam bo ciemno w środku i nic nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grough 07.01.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 A tu nasza Lisandra mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Es 07.01.2018 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Witam wszystkich. Nasz plan przewiduje wybudowanie SSO w tym roku. Projekt Lisandra Mała już kupiony. Warunki techniczne są. Projekt zaraz przekażę do adaptacji. Po niedzieli otrzymam kosztorys wykonania od 2 ekip. Będziemy budować blisko Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamski1990 07.01.2018 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 https://photos.app.goo.gl/ivLpUuHhNKberRWV2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamski1990 07.01.2018 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 A u nas tak: https://photos.app.goo.gl/ivLpUuHhNKberRWV2https://photos.app.goo.gl/IYrWwyQgM0Si0r8l1https://photos.app.goo.gl/DevT6FdcfflLoMh53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaF238 09.01.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Witam. Czy mógłby Pan napisać jaki jest koszt wybudowania Lisandry Małej do obecnego stanu ? (Nie wliczając działki). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts