Pawi90 13.05.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawi90 13.05.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Witamy jesteśmy na etapie wykończeń fundamentów, podsyłamy zdjęcia jak wyglądają wymurowane i pomalowane dysperbitem. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaneta29a 13.05.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Witam Pamiętam ten etap budowy ... Gratulacje i powodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaneta29a 13.05.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) A tu troszkę zmieniona nasza Lisandra Edytowane 14 Maja 2017 przez Żaneta29a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek 27 14.05.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Witam- Żaneta29a poczyniliscie duże postępy, chyba w tym roku wyprowadzka? A ja mam pytanie jaka i jakiej firmy macie dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaneta29a 15.05.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Witam, Mamy w planach wprowadzić się w wakacje ale czas pokaże. Dachówka Roben Piemont Tobago glazurowana czarna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 16.05.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam, Mamy w planach wprowadzić się w wakacje ale czas pokaże. Dachówka Roben Piemont Tobago glazurowana czarna. Pozdrawiam Zaneta29a, jaki jest twój szacowany czas budowy do wprowadzenia się? od przysłowiowej pierwszej łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaneta29a 16.05.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Zaneta29a, jaki jest twój szacowany czas budowy do wprowadzenia się? od przysłowiowej pierwszej łopaty Budowę domu zaczęliśmy dokładnie 1.06.2016 r a w planach mamy przeprowadzke na sierpień może wrzesień tego roku ale zobaczymy jak nam się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawi90 16.05.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witamy podsyłamy zdjęcia zakończonych fundamentów(uff pierwszy etap zakończony). Pozdrawiamy wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzmozis 21.05.2017 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Lisandra 2M.Koszty jakie ponioslem do tej pory za roboty i materiały: - kopanie ziemi pod fundamenty, - stal na zbrojenie, - beton na ławy, - cement,- żwir, - bloczki betonowe,- dysperbit, - styropian na fundamenty,- rury i rozprowadzenie kanalizacji, - piach na zasypkę, - koparka, - beton na wylanie płyty, - murarz. Kwota około 25 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka1984 21.05.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Witajcie, mam prośbę. Myślałam, że wreszcie wybraliśmy projekt, ale zastanawia mnie to wejście do garażu przez wiatrołap. Nie za bardzo rozumiem o jakie schody chodzi? :wtf:Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robermaki 22.05.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 witaj netka1984, załączam jeszcze raz obrazek pokazujący ten wiatrołap z szafami zgodnie z projektem. Wiatrołap jest duży w związku z czym pełni też rolę garderoby i są tam schodki do garażu, moim zdaniem jest to rozwiązane bardzo fajnie z kliku powodów o których pisałem wcześniej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka1984 22.05.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Dziękuję za odpowiedź. Widziałam wcześniej to zdjęcie, ale nie zauważyłam tych schodków w dół. Nie do końca rozumiem po co projektant je wstawił. Może jak zagłębie się w temat, to zrozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robermaki 22.05.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Strych nad garażem jest dostępny z półpietra (bardzo wygodna sprawa zresztą) w zwiazku z tym garaż musiał być obnizony (poziom garażu) żeby nie był za niski. Po za tym przy tym zróżnicowaniu brył budynek nie wyglada jak stodoła, ma fajne proprocje i funkcjonalny układ pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzmozis 04.06.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 WitamMam pytanie. Jak rozwiązaliście temat łańcucha przy wejściu? Nie ukrywam, że wolałbym rynnę spustową. Mogę prosić o jakieś zdjęcia? [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalija 04.06.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Dobry wieczór:) I my mamy w planach Lisandrę. Obecnie pałujemy się z urzędami, dzięki czemu zyskaliśmy trochę czasu na przemyślenie raz jeszcze ewentualnych zmian. Bardzo, bardzo dziękuję za Waszą aktywność Czy ktoś z budujących jest z Małopolski? Gdyby była taka możliwość bylibyśmy ogromnie wdzięczni za możliwość zobaczenia domu na żywo... Mam jeszcze pytanie związane z technologiami budowlanymi. Jestem totalnym, kompletnym żółtodziobem ignorantem. Zero pojęcia ani zmysłu technicznego. Budowa domu przeraża mnie o tyle, że nawet nie wiem, od czego zacząć naukę.. Stąd moje pytanie - czy dokonywaliście jakichś zmian w kwestii samej technologii budowy i wykorzystywanych materiałów? Jeżeli tak to bardzo proszę o wyjaśnienie z jakich powodów. Żółtodziób, ciemna blondynka, pozdrawia. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez natalija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja2419 05.06.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Witam Budujących Lisandrę, my również zdecydowaliśmy się na ten projekt. Jeśli jest już ktoś na etapie wykańczania wnętrz- szczególnie salon z jadalnią (interesuje mnie "ustawność"), proszę o przesłanie zdjęć na adres [email protected]. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marys1324 09.06.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 dawno mnie nie bylo a widze już kilka zdjęc sie pojawiło ja mam moze pytanie ciut odbiegające ale skoro jest kilka osob co zaczeło budować to tez juz pewnie zdecydowali. m.in. chodzi o ogrzewanie. Jakie wybraliście?? gazowe czy piec?? a jak piec to znowu jaki ? , co z kominkiem czy zwykly czy z plaszczem wodnym?? ciagle mysle czytam i podjac decyzji nie możemy:( jedyne co wiemy to to że chcemy ogrzewanie podłogowe. ktoś sie wypowie i mi troche rozjaśni sytuację z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grough 11.06.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 dawno mnie nie bylo a widze już kilka zdjęc sie pojawiło ja mam moze pytanie ciut odbiegające ale skoro jest kilka osob co zaczeło budować to tez juz pewnie zdecydowali. m.in. chodzi o ogrzewanie. Jakie wybraliście?? gazowe czy piec?? a jak piec to znowu jaki ? , co z kominkiem czy zwykly czy z plaszczem wodnym?? ciagle mysle czytam i podjac decyzji nie możemy:( jedyne co wiemy to to że chcemy ogrzewanie podłogowe. ktoś sie wypowie i mi troche rozjaśni sytuację z gory dziekuje Cześć My jesteśmy na etapie zalewania stropów,a jeżeli chodzi o ogrzewanie to zdecydowaliśmy się na kocioł peletowy ,bo tak doradził nam pan który sie tym zajmuje,a jeżeli chodzi o kominek to chcieliśmy zrobić instalacje nawiewną ,ale mam kolege który pracował właśnie w tym fachu i nam odradził,bo dużo się kurzy a jeżeli chodzi o płaszcz wodny to jest to drogie i przy piecu jaki będziemy mieć ponoć nieopłacalne.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercii85 11.06.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 dawno mnie nie bylo a widze już kilka zdjęc sie pojawiło ja mam moze pytanie ciut odbiegające ale skoro jest kilka osob co zaczeło budować to tez juz pewnie zdecydowali. m.in. chodzi o ogrzewanie. Jakie wybraliście?? gazowe czy piec?? a jak piec to znowu jaki ? , co z kominkiem czy zwykly czy z plaszczem wodnym?? ciagle mysle czytam i podjac decyzji nie możemy:( jedyne co wiemy to to że chcemy ogrzewanie podłogowe. ktoś sie wypowie i mi troche rozjaśni sytuację z gory dziekuje My zdecydowaliśmy się na piec gazowy kondensacyjny. Ogrzewanie podłogowe w całym domu. Kominek bez rozprowadzania oraz bez płaszcza wodnego. Będzie dogrzewał głównie salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts