pablo0187 13.09.2017 03:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Witajcie, My z żoną, aby uniknąć łańcucha nie podcinalismy dachu domu przy garażu, a zrobiliśmy ciągiem tak żeby rynnę z nad drzwi wpuścić w rynnę nad garażem. Tak nam doradził kierownik i uważam, że to dobre rozwiązanie. Zdjęcie pod linkiem: https://zapodaj.net/3e18d29b2fd47.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karwos00 16.09.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Dzięki za podpowiedź. Też o tym myślałem . Ale czy da sięto zrobić jak jednak zrobi się to podcięcie ??- tyle, że z tego kawałeczka też trzeba odprowadzić. Ciekawe jakby to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karwos00 18.09.2017 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Czy podnosiliście ściankę kolankową i czy jest sens skoro góra to Sypialnia Przynajmniej ja tak sądzę. Czy podniesienie o 24cm nie zaburzy wyglądu bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elcia2602 18.09.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Strop teriva + kształtki L i U pod wieńce około 10 tys. Teraz deskuję dach. W przyszłym tygodniu wchodzi dekarz. Czy byłaby możliwość obejrzenia domu? Też będziemy budować ten dom i mam parę wątpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grough 19.09.2017 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Czy podnosiliście ściankę kolankową i czy jest sens skoro góra to Sypialnia Przynajmniej ja tak sądzę. Czy podniesienie o 24cm nie zaburzy wyglądu bryły. Siemka my podnieśliśmy do 120 cm czyli o 40 cm i z tego co widac jak połozyli wieźbe wygląda dobrze.W następnym tygodniu jak bedzie dachówka do wrzuce fotke to bedzie widac efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson73dg 23.09.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Witam Wszystkich bardzo serdecznie! Czy ktoś buduje Lisandrę XS w Sląskim lub sąsiednich województwach? Kupiłem projekt ale jednak możliwość obejrzenie domu na żywo myślę że bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zi8i 05.10.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 witam wszystkich.Chcę budować Lisandrę- Czy ktoś mógłby podesłać zdjęcia z realizacji projektu, albo z etapów budowy. ewentualnie jak wyglądają zmiany po wybudowaniu. Do Lisandry podobny jest https://www.extradom.pl/projekt-domu-torina-bis-WOK1091 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamski1990 08.10.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Witajcie, My z żoną, aby uniknąć łańcucha nie podcinalismy dachu domu przy garażu, a zrobiliśmy ciągiem tak żeby rynnę z nad drzwi wpuścić w rynnę nad garażem. Tak nam doradził kierownik i uważam, że to dobre rozwiązanie. Zdjęcie pod linkiem: https://zapodaj.net/3e18d29b2fd47.jpg.html Witaj Pablo Pamiętasz może jakich rozmiarów jest twój struktonit przykrywający krokwie, 30x30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi147 14.10.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Witam, właśnie jesteśmy na etapie zadaszenia naszej Lisadry .W tym projekcie wprowadziliśmy kilka zmian między innymi likwidację tych schodów przez co zyskaliśmy miejsce na zabudowanie szafy natomiast wejście do garażu przenieśliśmy pod klatką schodową.Wyszło to bardzo fajnie zajmuje mało miejsca i jest niewidoczne. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać chętnie podzielimy się informacjami.Pozdrawiamy Witam, Zaczynamy na wiosnę budowę Lisandry 2m na śląsku jestem bardzo ciekawy jakie sa realne koszy budowy tego domu. Za wszelkie informacje bardzo dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
totek-23 20.10.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Witam, dołączam do wielbicieli Lisandry 2M. Mam pytanie do tych co już budują: jak robicie ściany skośne na poddaszu? Czy są robione z terrivy czy żelbet czy tylko wełna i gk? Szczerze powiem że jak ja będę budował to myślę o skosach z żelbetu. Co możecie powiedzieć w tym temacie? Ma ktoś jakieś zdjęcia tych skośnych ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiadarek1719514794 10.11.2017 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 My robiliśmy skośne sufity "tradycyjnie". Czyli normalna więźba dachowa drewniana, później będzie wełna (lub pianka pur) i GK. A właśnie: ma ktoś jakieś doświadczenia z pianką pur zamiast wełny? Jak to wychodzi cenowo w porównaniu do wełny? Nam się udało zamknąć dachem naszą Lisandrę. Dach odeskowany i położona papa Izobit Super Membrana W. Teraz sobie stoi i czeka na zabicie okien na zimę . Nie robiliśmy podcięcia dachu jak w projekcie, żeby woda spływa rynną na dach garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darch1989 14.11.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Witaj kasia&darek. Możesz napisać ile kosztowało Was doprowadzenie domu do tego stanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monii879 14.11.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Witam, jesteśmy z mężem zainteresowani projektem lisandra xs, szukaliśmy niewielkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monii879 14.11.2017 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Może dokończę swoją myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monii879 14.11.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Pisanie z dzieckiem u boku to jednak zły pomysł może więc w skrócie poproszę o fotki lisandry xs z wewnątrz jestem bardzo ciekawa jak to wygląda od kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monii879 14.11.2017 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Z góry dziękuję za odpowiedź[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monii879 15.11.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam, czy mogłabym prosić o kilka zdjęć z wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercii85 17.11.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Czy ktoś z Państwa dysponuje projektem ogrzewania podłogowego do projektu Lisandra? Chętnie dołożę się do kosztów zakupu. Info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 21.11.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Witam, czy mogłabym prosić o kilka zdjęć z wewnątrz ja również chętnie obejrzę gotowe wnętrza domku wg projektu Lisandra XS. Mam działkę 20 x 50,5 na lekkim skosie terenu (ok. 0,7 metra różnicy między przodem i tyłem domu) więc dom wciśnie się w działkę. Tereny zielone mogę spokojnie zrobić z tyłu domu. Na parterze chciałbym zmienić nieco projekt - w gabinecie zrobić kuchnię a w "projektowej kuchni" wstawić stół i zrobić jadalnię na specjalne okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaF238 21.11.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Witam. Czy ktoś byłby tak miły i mógłby podesłać zdjęcia wnętrz Lisandry 2M ? Z góry bardzo dziękuję ☺mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts