Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

My z żoną, aby uniknąć łańcucha nie podcinalismy dachu domu przy garażu, a zrobiliśmy ciągiem tak żeby rynnę z nad drzwi wpuścić w rynnę nad garażem. Tak nam doradził kierownik i uważam, że to dobre rozwiązanie. Zdjęcie pod linkiem:

https://zapodaj.net/3e18d29b2fd47.jpg.html

• Odpowiedzi 318
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy podnosiliście ściankę kolankową i czy jest sens skoro góra to Sypialnia :) Przynajmniej ja tak sądzę. Czy podniesienie o 24cm nie zaburzy wyglądu bryły.

Siemka my podnieśliśmy do 120 cm czyli o 40 cm i z tego co widac jak połozyli wieźbe wygląda dobrze.W następnym tygodniu jak bedzie dachówka do wrzuce fotke to bedzie widac efekt

• 2 weeks później...
Witajcie,

My z żoną, aby uniknąć łańcucha nie podcinalismy dachu domu przy garażu, a zrobiliśmy ciągiem tak żeby rynnę z nad drzwi wpuścić w rynnę nad garażem. Tak nam doradził kierownik i uważam, że to dobre rozwiązanie. Zdjęcie pod linkiem:

https://zapodaj.net/3e18d29b2fd47.jpg.html

Witaj Pablo

Pamiętasz może jakich rozmiarów jest twój struktonit przykrywający krokwie, 30x30?

Witam, właśnie jesteśmy na etapie zadaszenia naszej Lisadry .W tym projekcie wprowadziliśmy kilka zmian między innymi likwidację tych schodów przez co zyskaliśmy miejsce na zabudowanie szafy natomiast wejście do garażu przenieśliśmy pod klatką schodową.Wyszło to bardzo fajnie zajmuje mało miejsca i jest niewidoczne. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać chętnie podzielimy się informacjami.Pozdrawiamy

Witam,

Zaczynamy na wiosnę budowę Lisandry 2m na śląsku jestem bardzo ciekawy jakie sa realne koszy budowy tego domu.

Za wszelkie informacje bardzo dziękuję

[email protected]

Witam, dołączam do wielbicieli Lisandry 2M. :) Mam pytanie do tych co już budują: jak robicie ściany skośne na poddaszu? Czy są robione z terrivy czy żelbet czy tylko wełna i gk? Szczerze powiem że jak ja będę budował to myślę o skosach z żelbetu. Co możecie powiedzieć w tym temacie? Ma ktoś jakieś zdjęcia tych skośnych ścian?

• 3 weeks później...

My robiliśmy skośne sufity "tradycyjnie". Czyli normalna więźba dachowa drewniana, później będzie wełna (lub pianka pur) i GK.

A właśnie: ma ktoś jakieś doświadczenia z pianką pur zamiast wełny? Jak to wychodzi cenowo w porównaniu do wełny?

Nam się udało zamknąć dachem naszą Lisandrę. Dach odeskowany i położona papa Izobit Super Membrana W.

Teraz sobie stoi i czeka na zabicie okien na zimę :).

Nie robiliśmy podcięcia dachu jak w projekcie, żeby woda spływa rynną na dach garażu.

Witam, czy mogłabym prosić o kilka zdjęć z wewnątrz

ja również chętnie obejrzę gotowe wnętrza domku wg projektu Lisandra XS.

Mam działkę 20 x 50,5 na lekkim skosie terenu (ok. 0,7 metra różnicy między przodem i tyłem domu) więc dom wciśnie się w działkę. Tereny zielone :D mogę spokojnie zrobić z tyłu domu.

Na parterze chciałbym zmienić nieco projekt - w gabinecie zrobić kuchnię a w "projektowej kuchni" wstawić stół i zrobić jadalnię na specjalne okazje ;)