tomzab42 26.07.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witam Mam taki problem, iż chciałbym w kuchni mieć zlewozmywak jednokomorowy z ociekaczem, jednak mam do dyspozycji tylko szafkę 40 cm (ociekacz na blacie innej szafki, nad zmywarką) i raczej nie mam możliwości zmienić jej na 45 cm. Sporo szukałem w internecie, ale niestety jest bardzo mało takich ofert. W dodatku problem mógłby być załatwiony jakby odpływ znajdował się pod baterią lub od ścianki bocznej komory, a nie tak jak we wszystkich, przy ociekaczu. Najbardziej interesowałyby mnie stalowe zlewozmywaki, znalazłem takie ale są w cenie ponad 1000 zł co jest trochę ponad moją kieszeń. Znalazłem jeden granitowy, który patrząc na wymiary wydaje mi się, że nadaje się (inne granitowe też czasami mają deklarowane, że mieszą się do szafki 40, no ale jak to możliwe skoro mają one wymiary takie, jak zlewy granitowe do szafek 45). Stąd nie do końca ufam deklaracjom producentów. Ten ma trochę mniejszą komorę (31,5 cm zamiast standardowych 33-34 jak dla szadek 45) i wydaje mi się, że sprawdziłby się: http://zlewy-granitowe.pl/pl/p/Zlewozmywak-granitowy-Designo-1.0/43 Byłbym wdzięczny jakby ktoś znalazł jeszcze jakieś zlewozmywaki spełniające moje wymagania lub ocenili ten który podlinkowałem.Najbardziej interesowałyby mnie zlewy stalowe. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzab42 27.07.2016 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Znalazłem taki zlewozmywak http://ifsklep.pl/pl/p/UKINOX-MICRO-zlewozmywak-stalowy-korek-automatyczny/143 Ogólnie wymiar komory jest 34, a dodatkowo odpływ jest przy baterii, dzięki czemu oszczędzam miejsce po bokach.Wydaje mi się, że taki zlew zmieści się w szafce 40. Jednak są sklepy gdzie deklarowana minimalna szafka to 40 cm, a są też takie gdzie 45 cm.Producent w katalogu ma wpisane 45 cm. Jednak patrząc na wymiary, wydaje mi się, że w praktyce powinno się to zmieścić. Mógłby ktoś to ocenić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts