OnlyTrue 27.07.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 WitamMam taki problem. Zakupiłem elementy do zbudowania balustrady na długości 2,6m na płaskiej powierzchni.Mam deskę która posłuży za "fundament" będzie ona przykręcona do paneli podłogowych a do niej chce montować słupy i tralki.Ze słupami nie ma problemów mam specjalne metalowe uchwyty na słupy z otworami na kołki.Ale nie mogę dojść co z tralkami, w sensie, w jaki sposób zamocować je na dole i w jaki sposób do poręczy.Nigdy wczesniej tego nie robiłem więc nie wiem.Czy tralki powinienem zamocować szpilką z dwustronnym gwintem do drewna do podłoża a do balustrady na drewniany kołek i klej ?Czy może z i na dole i u góry szpilka z obustronnym gwintem ? Czy może jeszcze inaczej ? Poradźcie proszę w jaki sposób poradzić sobie z tymi tralkami i w jakiej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.07.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Tralki są okrągłe ? Jeżeli tak to nawiercić odpowiedniej średnicy otwory w pochwycie / podwalinie i wkleić je na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyTrue 27.07.2016 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Tralki są okrągłe ? Jeżeli tak to nawiercić odpowiedniej średnicy otwory w pochwycie / podwalinie i wkleić je na klej. Tralki są prostokątne, a poręcz ma od spodu na całej długości taki 1-2 mm frez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.07.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Może kołki drewniane do mebli + klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyTrue 27.07.2016 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Też właśnie myślałem nad kołkami + klej. wydaje mi się ze to + na dole tralka skręcona szpilką z gwintem z obu stron da to wystarczajaca wytrzymalosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts