Signe 27.07.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witam.Ostatnio odwiedzając znajomego zeszliśmy na temat budowy i przepisów. Wybudował on dom na swojej ponad 18-metrowej na szerokość działce. Co mnie zaciekawiło elewacja tylna budynku jest oddalona ok 1 metr + - 10cm od jednej z granic działki, okap dachu jeszcze bardziej zbliżony do granicy.Sąsiednia działka jest zabudowana starym małym domkiem w którym ktoś mieszka. Dom znajomego został wybudowany już około 6 lat temu, niewiem czy zaczynał budowę przed czy po 2009r.Jak on to zrobił? Czy przepisy do 2009r zezwalały na takie budowy? Zapytany powiedział że była jedynie wymagana zgoda sąsiada na zbliżenie budynku do jego działki. Moja działka ma ok 17m szerokości i też chciałbym maksymalnie zbliżyć się do jednej granicy działki, obecnie jest tam uprawiane pole i niewiem jakie ktoś ma plany na dalsze zagospodarowanie.Ktoś coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.07.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Ściana bez okien, wykonana jako oddzielenia p.poż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Signe 27.07.2016 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Cześć Siwy, możesz rozwinąć bardziej swoją myśl jeśli chodzi o "oddzielenia" ppoż? Mam rozumieć że ściana ta ma zostać wykonana z jakiś specjalnych materiałów czy może to ma być "bufor" dla pomieszczeń znajdujących się po przeciwnej stronie budynku a pomieszczenia od strony tej granicy działki mają być nieużytkową powierzchnią domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts