verona94 27.07.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witam. Ciepłą wodę mam z bojlera elektrycznego Ariston Thermo NTS 80. Odłączałem panel natryskowy prysznica bo miałem problem z pokrętłami. Przed tym oczywiście odłączyłem główny zawór wody. Ostatecznie postanowiłem kupić nowy panel, więc na ten czas stary podłączyłem z powrotem po to by móc ponownie odkręcić wodę. Po tym po włączeniu z kranów ciepła woda poleciała brązowa przez chwilę, myślałem że to nic takiego. Jednak teraz co prawda sam strumień wygląda na czysty, jednak wystarczy nalać kilka CM wody do umywalki by zauważyć że jest lekko brązowa, jakby beżowa. Zimna woda jest idealnie czysta. Pomyślałem, że ta brudna jest w bojlerze więc odłączyłem go od prądu, odkręciłem krany i pozwoliłem wylecieć całej ciepłej wodzie by napłynęła do niego świeża. Mimo to, teraz już od pół godziny leci zimna woda zamiast ciepłej, a woda nadal jest tak samo brązowa. Jak to możliwe skoro przez boiler idzie świeża, jak się tak szybko brudzi? Jaki związek ma odłączenie prysznica od rur, czy może to przypadek? Co może być przyczyną? Szukałem oczywiście w necie, ale problemy dotyczyły wody która brudziła się po czasie, leciała brudna przez pierwsze sekundy itp. U mnie występuje to bez przerwy. Na zdjęciach jest porównanie wody zimnej do tej która normalnie jest ciepła. Aparat nie oddaje wystarczająco tego koloru, w oczach wygląda ona gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 27.07.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witam Ile lat ma bojler ? Chyba czas zbierać na nowy. --ksysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verona94 27.07.2016 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Kilka lat, nie wiem dokładnie. Już wiem, że to rdza więc temat uważam za zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts