norshall 27.07.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witajcie,zastanawiam się czy zamiast dedykowanych zewnętrznych sygnalizatorów można użyć modulatora z pojazdu uprzywilejowanego np. 12 V elektre zure z głośnikiem tonsila dwuwzbudnikowym?A poza tym pytanie dotyczące czujek wewnętrznych - DSC LC 100, Optex RXC ST, Rokonet Zodiac RK 410 PRO czy może lepiej dorzuć do siemensa PDM i12?Jeśli chodzi o zewnętrzne to wybór padł na Rokonet watchout. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 28.07.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Witajcie, zastanawiam się czy zamiast dedykowanych zewnętrznych sygnalizatorów można użyć modulatora z pojazdu uprzywilejowanego np. 12 V elektre zure z głośnikiem tonsila dwuwzbudnikowym? Jak chcesz to możesz nawet użyć gongu dwururowego. Tylko czy jest on wyposażony w system antysabotażowy? Ma sygnalizację optyczną? Jest zabezpieczony przed bezpośrednim działaniem warunków atmosferycznych? Przed zapiankowaniem? Lepiej użyć sprzętu który jest do tego dedykowany. Nie widziałem jeszcze żeby ktoś do systemu alarmowego w domu używał syreny z karetki. A poza tym pytanie dotyczące czujek wewnętrznych - DSC LC 100, Optex RXC ST, Rokonet Zodiac RK 410 PRO czy może lepiej dorzuć do siemensa PDM i12? Jeśli chodzi o zewnętrzne to wybór padł na Rokonet watchout. Wszystkie będą OK. Ja używam bardzo często DSC i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norshall 29.07.2016 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ta syrena byłaby dodatkowo oprócz tego zwykłego,bądź co bbądź, cichego raczej sygnalizatora ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 29.07.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Jaki jest cel zastosowania takiego sygnalizatora?Skąd weźmiesz tyle prądu do jego działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norshall 31.07.2016 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Cel stosowania?zdecydowanie głośniejsze i dźwięk na który zareaguje na pewno większą ilość osób niż na te piszczałki standardowe satelowskie, tak mi się wydaje. A co do prądu nie wiem stądpytanie czy mmożna technicznie to ugryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 31.07.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Cel stosowania?zdecydowanie głośniejsze i dźwięk na który zareaguje na pewno większą ilość osób niż na te piszczałki standardowe satelowskie, tak mi się wydaje. A co do prądu nie wiem stądpytanie czy mmożna technicznie to ugryźć. Pobór prądu takiego generatora, to 8A, więc musiałbyś zastosować duży zasilacz buforowy tylko dla zasilania takiej sygnalizacji. Koszt wszystkich urządzeń (generator + głośnik tubowy + zasilacz i akumulator) jest tak wysoki, że zupełnie się to nie opłaca. Jak nie chcesz piszczałki, to Satel ma w ofercie dwa sygnalizatory z przetwornikami dynamicznymi (SD-6000 i SD-3001) o poziomie głośności 120 dB. Może jeszcze gdzieś znajdziesz sygnalizator dynamiczny BS-30F o poziomie głośności 130 dB - te dawały ostro czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norshall 31.07.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 (edytowane) To mówisz żeby sobie darować i szukać tego bs 30 f?? Poszukałem i nigdzie już nie można dostać tego sygnalizatora - w jednym sklepie na wyczerpaniu ale właściciel odpisał że wstrzymuje sprzedaż z powodu choroby także pozostaje chyba tylko Satel - a może jest jeszcze gdzieś ten BS?p.s. Zbychu, a co do czujek wewnętrznych co byś aktualnie polecił? Te zewnętrzne Rokonet Watchouta warto w ogóle instalować?Jaką centralkę byś polecił z powiadomieniem sms i email ale nie sterujacą Bóg wie czym - sam alarm bez bajerów typu sterowanie roletami, podlewanie ogrodu itp.itd. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez norshall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 01.08.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Cel stosowania?zdecydowanie głośniejsze i dźwięk na który zareaguje na pewno większą ilość osób niż na te piszczałki standardowe satelowskie, tak mi się wydaje. Moim zdaniem jak raz czy drugi włączy się taka syrena to sąsiedzi prędzej podłożą ci ogień żeby się ciebie pozbyć razem z tą syreną Są tacy, którzy mają nawet zwykłe syreny wyjące całymi godzinami, co wzbudza wściekłość, a nie czujność. Może lepiej zainwestować w ochronę, która szybko dojedzie po cichyn alarmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norshall 02.08.2016 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Troszkę wątpię w ten szybki dojazd ochrony - poza tym jest teraz firma godna uwagi na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts