wg39070 29.07.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Już znacznie wcześniej, zanim "zaszczyciłeś" ten watek kolejnym wpisem nie wnoszącym nic do dyskusji. I przypominam, że napisałem: Zamontuj sobie klimę, wtedy obudzisz się w przyjemnym chłodzie, mówię Ci, wtedy może przestaniesz mi dogryzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 29.07.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Czyki wg2.... ma w domu chlodni i smierdzaco a uzytkownicy wm maja swiezo i cieplo. Kazdemu to co lubi. W tym roku potrzeby klimatyzavji nie odczulem. Za to wmnchodzi 24/7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 29.07.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 No chyba ze wg3.. otwiera okna to ma swiezo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Zamontuj sobie klimę, wtedy obudzisz się w przyjemnym chłodzie, mówię Ci, wtedy może przestaniesz mi dogryzać. Mam w sypialni 24C i naprawdę nie odczuwam dyskomfortu. Zimą mam 22C Ciekawe, w jakim to przyjemnym chłodzie Ty się obudzisz (jak już zamieszkasz), skoro sypialnię masz na poddaszu, a klimę na parterze. Myśle, źe zatęsknisz za moimi 24C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.07.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Mam w sypialni 24C i naprawdę nie odczuwam dyskomfortu. Zimą mam 22C Ciekawe, w jakim to przyjemnym chłodzie Ty się obudzisz (jak już zamieszkasz), skoro sypialnię masz na poddaszu, a klimę na parterze. Myśle, źe zatęsknisz za moimi 24C Za niczym nie będę tęsknił, na dole mam 80 m2 powierzchni więc jest gdzie spać. Do wyboru, do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ha, ha - to jest jakieś rozwiazanie, cała rodzina w jednej izbie Kiedyś wokół pieca, teraz pod klimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 29.07.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Za niczym nie będę tęsknił, na dole mam 80 m2 powierzchni więc jest gdzie spać. Do wyboru, do koloru. Cieszymy się, że w końcu to zauważyłes. Ty musisz wybierać pomiędzy mniejszym a większym złem. Zamiast spojrzeć obiektywnie na sprawę i zacząć polecać systemy które rzeczywiście dają komfort to Ty z rodzinką albo razem na podłodze ze salonie albo osobno na patelni na poddaszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.07.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ha, ha - to jest jakieś rozwiazanie, cała rodzina w jednej izbie Kiedyś wokół pieca, teraz pod klimą Metrażu też zazdrościsz. Salon i pokój na dole pomieszczą wszystkich domowników. Ale jeszcze poczekam na efekty ocieplania poddasza i dołożenia rolet zaciemniających. Ty już stwierdziłeś, że będę miał gorąco na górze zanim zacząłem mieszkać. A może prawie będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Metrażu też zazdrościsz. Salon i pokój na dole pomieszczą wszystkich domowników. Ale jeszcze poczekam na efekty ocieplania poddasza i dołożenia rolet zaciemniających. Ty już stwierdziłeś, że będę miał gorąco na górze zanim zacząłem mieszkać. A może prawie będzie dobrze? "Prawie bedzie dobrze" Nie wiem, skąd ta teza, ze metrażu zazdroszczę - przypominam, że rok temu z ulga przeprowadziłem sie z domu 194m2 po podłogach (164m2 uż.). Za to poznałem tam "skuteczność" rolet zaciemniejacych na poddaszu i "komfort" przenoszenia sypialni na parter po paru upalnych dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 29.07.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ja chcę się spróbować dowiedzieć czy przewody w stropie są odpowiednio zaizolowane - albo skąd tak duże straty i czy mogę to jakoś reklamować. Stąd najpierw szukam pomocy tutaj. jakkolwiek by te przewody były zaizolowane nie jesteś w stanie wychłodzić rekuperacja domu. Jakbyś miał ogrzewanie nadmuchowe, czyli wydajność powietrzna kilkukrotnie wyższą niż reku to byłoby to możliwe. Dochodzi do tego kwestia prowadzenia w stropach - w cieplym domu. czesto przewody sa rozprowadzne na strychach gdzie jest goraco. nie ma szansna chlodzenie - tylko klima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 29.07.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Ja rozumiem ze dom jest nagrzany i nie jest to kwestia chwili żeby go wychlodzic. Natomiast napisalem ze chodzi mi o temp jaka wpada przez anemostat, ktora wynosi prawie tyke samo co wew, a z zew zasysa temp o paręnaście stopni nizsza. Jak kol. wyżej radzi - zostaw na noc otwarte okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.07.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Jak kol. wyżej radzi - zostaw na noc otwarte okna.To po co mu rekuperator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Aby reku chociaż trochę chłodził latem potrzebny jest GWC. Ale przy większych upałach nawet to nie da rady , stąd konieczność wspomagania się chłodną podłogą. W nocy nic nie muszę przewietrzać , okna ( i rolety) zamknięte, wentylacja chodzi na 40% , komary i inne latające są na dworze, w domu 23C . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 29.07.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Rekuperator jeat potrzebny zima a nie latem. Larem jest potrzebny nawiew i wyciag a sama centrala moglaby byc bez rekuperacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.07.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 "Prawie bedzie dobrze" Nie wiem, skąd ta teza, ze metrażu zazdroszczę - przypominam, że rok temu z ulga przeprowadziłem sie z domu 194m2 po podłogach (164m2 uż.). Za to poznałem tam "skuteczność" rolet zaciemniejacych na poddaszu i "komfort" przenoszenia sypialni na parter po paru upalnych dniach. Samochody też zamieniasz na mniejsze? Strach zapytać o resztę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Jak już brakuje argumentów, to zawsze pozostaje ten najbardziej prymitywny To nie jest temat, w ktorym dyskutujemy o moich samochodach, twoim metrażu, czy klimatyzacji. Masz coś konstruktywnego do dodania w temacie ? Edytowane 30 Lipca 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 30.07.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Rekuperator jeat potrzebny zima a nie latem. Larem jest potrzebny nawiew i wyciag a sama centrala moglaby byc bez rekuperacji Wiesz co to się nazywa by pass w reku to co proponujesz. Ps. chyba że masz dwa domy - na zimę z reku i na lato bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 30.07.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Samochody też zamieniasz na mniejsze? A ty się pewnie bujasz landarą po mieście wożąc powietrze. No, ale masz +5 pkt. do męskości i ego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.07.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 A ty się pewnie bujasz landarą po mieście wożąc powietrze. No, ale masz +5 pkt. do męskości i ego . Tu nie wcelowałeś. Jeżdżę poczciwym 12 letnim Fiatem. Wierny i bezawaryjny. Nie mam potrzeby dowartościowania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.07.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Super, jakbyś jeszcze nie off topował nic nie wnoszącymi postami, to byłby ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts