hajnel 29.07.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Witam,Ostatni wpis w dzienniku budowy mam z 1.03.2016, 18.03.2016 złożyłem zawiadomienie o zakończeniu budowy i 4 kwietnia otrzymałem zaświadczenie z nadzoru budowlanego. Po czym przeprowadziłem się do nowego domu... Zgłosiłem się na gminę w sprawie podatków i dostałem ustną informację, że podatek od nieruchomości zapłacę dopiero od 1 stycznia 2017. Problem w tym, że Pomiar powykonawczy budynku geodeta zrobił 07.12.2015 i na informacji z rejestru budynków, którą otrzymałem w maju jako rok zakończenia budowy widnieje 2015. I teraz najlepsze wczoraj byłem na gminie w zupełnie innej sprawie i pani inspektor odkryła, że zalegam z podatkami od grudnia 2015!!! To jak to w końcu jest liczy się data zakończenia budowy czy data wykonania pomiaru geodezyjnego, który trzeba zrobić przed zakończeniem budowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 29.07.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 U mnie był to moment zakończenia budowy - pomiar robiłem w listopadzie 2013, a z zakończeniem budowy i złorzeniem dokumentów do starosztwa wstrzymałem się do 3 stycznia 2014 by zaoszczędzić te 200zł na podatku i płacić go dopiero w 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts