Ra_Radoslaw 29.07.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Planuję zakup dzialki-17 arów.W MPZP dzialka jest oznaczona jako dzialka MN - teren zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej.natomiast w ewidencji guntow jako grunty orne klasy RIVb oraz RV.czy jest to juz dzialka budowlana na ktorej można budować?czy moze po jej zakupie potrzebne jest jeszcze wyłączenie z produkcji rolnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.07.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Możesz budować ale czy dostaniesz kredyt to już zależy od banku, część daje a część nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ra_Radoslaw 29.07.2016 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 nie chodzi mi w tym momencie o kredyt. czy jeśli jest w MN w MPZP to juz można budować czy jeszcze potrzebne jest wylączenie z produkcji?bo o ile wiem jest to dość kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.07.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Działka jest przeznaczona pod budownictwo mieszkaniowe więc juz jest wyłączona. MPZP to najważniejsza wytyczna teraz. Jak coś postawisz na niej to bedziesz mogł pózniej w rejestrze gruntów i KW zmienić jej status z ornej na tzw. budowlaną. Teraz to nie ma sensu bo tylko wiekszy podatek byś płacił podczas budowy a nawet przed nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 29.07.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 nie chodzi mi w tym momencie o kredyt. czy jeśli jest w MN w MPZP to juz można budować czy jeszcze potrzebne jest wylączenie z produkcji? bo o ile wiem jest to dość kosztowne.Jeśli działka jest na wsi, to jest potrzebne wyłączenie z produkcji rolniczej. Powierzchnia wyłączana do 5 arów dla budownictwa jednorodzinnego jest zwolniona z opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts