.Paco. 30.07.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Witam Mam nadzieje, że ktos bedzie mogl mi dobrze doradzic gdyz w tym tygodniu mam miec kopana studnie glebinowa. Konkretnie moja działka (i okoliczne) jest na wydmie piaskowej - sam piasek cały czas (40m) i podobno sa dwie wodonosne wasrtwy na ok 32m i 15m i lepsza ta na 32m. Firmy studniarskie sie upieraja,że skoro jest tylko piasek to rur nie ma co obsypywać "compactonitem" bo piach i tak zasypie rury ale tez glownie dlatego,ze nie ma zadnej wartwy "odcinajace" (gliny itd) i wszystko przechodzi przez piasek.....czy tak to powinno byc czy chcą mnie naciac?? czy mimo wszystko sie uprzec nad compactonitem? bo zwir w kolo filtra musi byc. generalnie wierca w swoich metalowych rurach, wsuwaja rury wodociagowe (125) i pozniej wyciagaja oslonowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 30.07.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Witam Mam nadzieje, że ktos bedzie mogl mi dobrze doradzic gdyz w tym tygodniu mam miec kopana studnie glebinowa. Konkretnie moja działka (i okoliczne) jest na wydmie piaskowej - sam piasek cały czas (40m) i podobno sa dwie wodonosne wasrtwy na ok 32m i 15m i lepsza ta na 32m. Firmy studniarskie sie upieraja,że skoro jest tylko piasek to rur nie ma co obsypywać "compactonitem" bo piach i tak zasypie rury ale tez glownie dlatego,ze nie ma zadnej wartwy "odcinajace" (gliny itd) i wszystko przechodzi przez piasek.....czy tak to powinno byc czy chcą mnie naciac?? czy mimo wszystko sie uprzec nad compactonitem? bo zwir w kolo filtra musi byc. generalnie wierca w swoich metalowych rurach, wsuwaja rury wodociagowe (125) i pozniej wyciagaja oslonowe. Pozdrawiam Skoro wszystko piach i brak warst odcinajacych (gliny) to czemu sa 2 warstwy wodonosne? SKoro piach nie jest niczym nieprzepuszczalnym przegrodzony to na chlopski rozum warstwa powinna byc jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 30.07.2016 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Skoro wszystko piach i brak warst odcinajacych (gliny) to czemu sa 2 warstwy wodonosne? SKoro piach nie jest niczym nieprzepuszczalnym przegrodzony to na chlopski rozum warstwa powinna byc jedna. niby tak ale się na tym nie znam stąd moje zapytanie...chyba ten compactonit powinno sie dawac zawsze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts