Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kleje firmy Kreisel

kaszpir007

Recommended Posts

Witam !

Z hurtowni z jaką będę współpracował otrzymałem dość dobre ceny na "chemię" marki Kreisel.

Dokładnie klej do bloczków silikatowych (Murlep 125) , klej do styropianu Lepstyr 210 i do siatki StyrLep 220.

Cena dość atrakcyjne ...

Jakiej jakości są to produkty ?

Styropian będzie zapewne biały (22cm grubości) , w niektórych miejscach cieńszy.

Grafitowego nie chcę , bo boję się jego ;)

Ja uzywalem kleju do silikatow kreisel biały ten mocniejszy. Wszystko bez problemu klej godny polecenia.

Z ciekawosci jaka cene dostales? Ja mialem takie (cena netto)

-. Murlep 125M5 szara -10

-. Murlep 126B M5 biała - 11,90-

-. Murlep 127 M10szara -10,50

-Murlep BZ 122 M10 biała - 11,90

Murlep 125 za 9zł

Lepstyr 210 , 10,2 zł

StyrLep 220 , 14,2

Ceny netto.

Można by jeszcze taniej wybrać Kreislera robiony dla Leroya (Termofix 1 I Termofix2) wychodzi taniej , ale czy są takie same dobre jak oryginalne , to nie wiem , bo są w workach 30kg , gdzie 5 kg gratis , więc mogą być słabsze , ale dla kilku złotych szkoda mi oszczędzać , bo nie o to chodzi ...

Edytowane przez kaszpir007

Murlep 125 za 9zł

Lepstyr 210 , 10,2 zł

StyrLep 220 , 14,2

Ceny netto.

Można by jeszcze taniej wybrać Kreislera robiony dla Leroya (Termofix 1 I Termofix2) wychodzi taniej , ale czy są takie same dobre jak oryginalne , to nie wiem , bo są w workach 30kg , gdzie 5 kg gratis , więc mogą być słabsze , ale dla kilku złotych szkoda mi oszczędzać , bo nie o to chodzi ...

Zajmowałem się handlem chemią budowlaną przez lata. ŻADNA chemia w marketach nie jest taka sama jak w trad. sieciach dystrybucji. Cena rządzi i nie ma na to rady. Producenci albo "odchudzą" skład albo zrobią nieco mniejsze opakowania.