Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Juliusz mały ii

Recommended Posts

Zawsze najgorzej jest zacząć... Wraz z meżem postanowilismy ze naszym marzeniem bedzie kupno kawałka naszej ziemi i wybudowanie domku,naszego domku.I tak na początku lutego 2016roku zostaliśmy posiadaczami 10.54arowej działki w Bodzanowie.

Po podpisaniu aktu notarialnego udaliśmy sie do Pani architekt( Katarzyny Dusza-Bednarek) w celu zakupienia projektu JULIUSZ MAŁY 2

JULIUSZ.jpg

juliusz-maly-ii.jpg

rzut_1.jpg

rzut_4.jpg

Edytowane przez kasia1986

114.jpg13401276_918017608320625_369402448_n.jpg

I tak działka jest droga jest projekt tez i w maju ruszyliśmy za ekipami i tu zaczął sie problem gdy przyszło do wyceny :bash:

masakra ile sobie licza

I tak dzieki mojemu kuzynowi znależliśmy ekipe która w rozsadnej cenie nam wybuduje dom

o jak sie ucieszyłam termin uzgobniony na początek sierpnia

I tak:ZALICZKA DLA MURARZA xxx

ADAPTACJA PROJEKTU KOSxxxxKOSZTA ZWIĄZANE Z DOKUMENTACJA CZYLI PRAD GAZ WODAITP....

W PROJEKCIE DUZO NIE ZMIENIALISMY ,ZMIENILIŚMY TYLKO WYKUSZ NA PROSTOKĄTNY I SCHODY BĘDA OTWARTE BEZ SCIANKI TAK TO WSZYSTKO ZOSTAJE TAK JAK BYŁO.

POZWOLENIE NA BUDOWE UPRAWOMOCNIŁO SIE 18 LIPCA WIĘC TERAZ SKŁADAMY PAPIERY I CZEKAMY NA DECYZJE Z BANKU.........

NIE POWIEM OD NICH TERAZ TO ZALEZY CZY NASZE MARZENIE SIE SPEŁNI

I TAK NASTĘPNE PONIESIONE KOSZTY:

MAPKA Z WYŁACZENIA GRUNTÓW ORNYCH xxx

MAPKA Z ZAGOSPODAROWANIAZ GMINY xxx

WYPIS I WYRYS Z GRUNTÓW (WIELICZKA)xxx

ANALITYK xxx

PO KILKU DNIACH UMÓWILIŚMY SIE Z GEODETĄ ZEBY DORADZIŁ NAM JAK ZROBIC ZEBY BYLO DOBRZE BO DZIAŁKA JEST TROSZKE POCHYŁA I POWIEM WAM ZE DOBRZE ZE GO WZIELISMY MIEDZY POCZĄTKIEM A KOŃCEM JEST RÓZNICY 2M:jawdrop:WIEDZIAŁAM ZE JEST SPAD ALE AZ TYLE ALE MÓJ MURARZ TWIERDZI ZE DAMY RADE WIEC MU WIERZE :)

I ZNOWU ZDJECI

M.jpgM3.jpgM4.jpgM1.jpg

Witam serdecznie. Fajną macie działeczkę, widoki piękne.... Gratuluję też znalezienia wykonawców. Przyznam szczerzę. że jestem w szoku, że za taką kwotę postawi wam wykonawca dom, biorąc pod uwagę bryłę domu, a nie ukrywajmy nie jest to zwykła stodółka z 2 spadowym dachem. Pozdrawiam.

Witam serdecznie. Fajną macie działeczkę, widoki piękne.... Gratuluję też znalezienia wykonawców. Przyznam szczerzę. że jestem w szoku, że za taką kwotę postawi wam wykonawca dom, biorąc pod uwagę bryłę domu, a nie ukrywajmy nie jest to zwykła stodółka z 2 spadowym dachem. Pozdrawiam.

Ja również witam bardzo mi miło tak to fakt my sami jesteśmy pod wrażeniem i jak narazie wydaje nam sie w porzadku Pan Andrzej bo tak nasz murarz ma na imię ,jeżeli ktoś bedzie chciał dam namiary zobaczymy jak pojdzie u mnie na budowie kazdy go zachwala wiec zobaczymy

I.jpg

TYCZENIE DOMU ODBYŁO SIE W PIĄTEK 29.07.2016

A NA WTOREK JESTEŚMY UMÓWIENI Z PANEM KOPARKOWYM NA KOPANIE FUNDAMENTÓW JEZELI POGODA NAM POZWOLI BO OSTATNIO NAM DESZCZYK LEJE:(

ALE FAJNIE JUZ COS ZACZYNA SIE DZIAC JAK JA TO BARDZO LUBIE:lol2:

DAM ZNAC WE WTOREK CZY NAM SIE UDALO WYKOPAC I ZALAC ŁAWY.....

POZDRAWIAM KASIA.

WITAM I TAK NIESTETY WE WTOREK NAM SIE NIE UDAŁO ZALAC ŁAW GDYZ TAK JAK WSPOMINAŁAM DESZCZYK NAM NA TO NIE POZWOLIŁ,ALE ZA TO WCZORAJ ZADZWONIŁ MURARZ DO MĘŻA ZE DZIŚ KOPIEMY:lol2::lol2::lol2:

WYOBRAŻACIE SOBIE JAK MY KOBITKI NA TO REAGUJEMY?TAK SIE UCIESZYŁAM ZE AZ SERDUCHO MI MOCNIEJ ZABIŁO.....NA PIERWSZYM PLANIE MOJA MALA INWESTORKA......

01.jpg02.jpg03.jpg05.jpg

A TU JUZ LEJEMY:wiggle::wave:

06.jpg

WITAM WSZYSTKICH JAK NARAZIE WSZYSTKO IDZIE PO NASZEJ MYŚLI W TAMTYM TYGODNIU ZADZWONIŁ DO NASZ PAN KTORY ZAŁATWIA NAM KREDYT I USŁYSZAŁAM MIŁA WIADOMOŚC ZE DOSTAJEMY ODPOWIEDZ POZYTYWNA:lol2:

TAK SIE UCIESZYLAM....

I WCZORAJ BYLISMY W BANKU PODPISAC UMOWE (WYROCZNIE)ALE CO BY SIE ZROBILO BEZ TEGO TAK SIE CIESZE

FURTKA ZOSTAŁA OTWARTA MOZEMY POWIEDZIEC TERAZ OFICJALNIE ZE SEZON BUDOWLANY ROZPOCZETY:yes:

POZDRAWIAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH I ZACZYNAJĄCYCH

PAPA KASIA:wave: