krzysiuus 31.07.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Witam, planuję u siebie pomalować na nowo podbitkę z drewna. Spód podbitki można powiedzieć że trochę wyblakł ale kolor jest zachowany i moim zdaniem wystarczy 1 raz to pomalować - odświeżyć. Gorzej jest z czołowymi deskami podbitki gdyż słońce już tak dało im do wiwatu że odchodzą płaty lakieru i jest gołe drewno. Tutaj na pewno malowanie 2-3razy. Jaką farbą miałbym to pomalować (jaka farba olej, lakierobejca czy jeszcze coś innego, producent)? Trochę naczytałem się o olejach, lakierach itd.. sam już zgłupiałem i nie wiem co mam wybrać. Prosiłbym o jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiuus 01.08.2016 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Panowie odpisze ktoś i coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 01.08.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Jeśli jest tak jak mówisz, czyli odchodzą płaty lakieru tzn że wcześniej miałeś lakier/lakierobejca. Pamiętaj że w taki przypadku samo powtórne lakierowanie nie wystarczy, trzeba najpierw całość przeszlifować. U siebie malowałem impregnatem Vidarona i mogę polecić, powłoka gruba, śliska. Chociaż nie wiem czy jak raz już powiedziałeś lakier to nie trzeba tego kontynuować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiuus 01.08.2016 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Dziękuję za informację. Ogólnie to oczywiście będzie to szlifowane bo nie wyobrażam sobie aby można było malować na takich łuszczących się płatach. Tylko teraz pytanie impregnat czy lakierobejca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiuus 02.08.2016 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiuus 06.08.2016 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 No nic ostatecznie wybrałem lakierobejce vidaron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts