kozioleczek4 31.07.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Witam serdecznie, Drodzy forumowicze mam pytanie w jaki sposób ocieplić wieniec przy sytuacji jak na zdjęciu. Trochę danych: -dach kopertowy -montaż wiązarów do wieńca -pas dolny wiązara będzie stropem drewnianym ( płyty GK, podwójnie wełna na zakładke ) Zależy mi na informacji w jaki sposób połączyć ocieplenie elewacji ( styropian 20cm ) z ociepleniem stropu. Czyli taki mostek pomiędzy elewacją a stropem . Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie!! Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 31.07.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Ja położyłem styro na wieniec od góry w ten sposób, że ze styro na elewacji stanowi ciągłość izolacji. Do tego styro na wieńcu dojechałem wełną, więc myślę, że ciągłość izolacji jest zachowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozioleczek4 31.07.2016 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 No tak, ale czy nie będzie przewiewów pomiędzy belkami, które sa na wieńcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 31.07.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 (edytowane) Ja styro na wieniec docinałem na wymiar ok 3mm większy niż rozstaw między wiązarami i dosłownie wbijałem go na wieniec, spasowany jest bardzo ciasno, mimo to ewentualne niedociągnięcia pianowałem od wewnątrz i z zewnątrz. Edit: Docinałem go również z ukosa aby był dopasowany do kąta nachylenia połaci dachowej i wypełniał całą przestrzeń między wieńcem a membraną dachową. Edytowane 31 Lipca 2016 przez michalck81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 31.07.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Możesz też styropianem wyjść pionowo ponad wieniec i na wieniec do styropianu dojechać już wełną między belkami - wełnę łatwiej szczelnie ułożyć między belkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozioleczek4 31.07.2016 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Samą szczelinę pomiędzy styropianem a wełną się czymś łączy? Taśma? Pianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 31.07.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Nie. Wystarczy dosunąć szczelnie wełnę do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sniegu85 01.08.2016 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Witam,tez mnie zastanawia jak polaczyc izolacje scian zewnetrznych z ociepleniem wienca i stropu.Dobrze bedzie jesli ociepleniem scian zewnetrznych wyjade powyzej wienca (pod sama membrane) a piana ktora bede ocieplal strop zakryje wieniec od gory az do tego wystajacego styropianu? Mozna laczyc piane ze styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts