kubwosz 01.08.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, około 2 miesiące temu kupiłem mieszkanie 37m2 w bloku z wielkiej płyty. Chcę przeprowadzić w nim kapitalny remont. Właśnie kończona jest wymiana instalacji elektrycznej. Nie mam dużego doświadczenia w remontach, ale mam zamiar większość rzeczy robić sam. Do rzeczy, pozdzierałem w mieszkaniu wszystkie tapety, ale pod nimi powierzchnia jest bardzo nierówna i zniszczona, są warstwy farby, kleju, masy szpachlowej, nawet tynku. Stąd moje pytanie, jak powinno się postępować z takimi ścianami(zgodnie ze sztuką) i przygotować je podłoże pod docelowe farby, żeby było porządnie i bez niespodzianek za parę lat. Zdjęcia ścian poniżej. Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez kubwosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubwosz 10.08.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Umyłem ściany mydłem malarskim, i wyczyściłem z nierówności oraz zaszpachlowałem dziury po kołkach itp.Ktoś mi poradzi, czy nałożyć jeszcze cienką warstwę goldbanda czy od razu gładź? Nie znam się i nie wiem czy gładź dobrze to zakryjeZ góry dziekuję za odpowiedźPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clean fire 11.08.2016 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Przy większych ubytkach goldband. Całość gładź. Najwygodniej z puszki, np acryl-putz. Dla lepszej przyczepności do trudnych podłoży sprawdzało się u mnie lekkie rozcieńczenie gładzi gruntem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts