kiepol 03.08.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Witam. czy można najpierw rozłożyć drenaż (żwir i rura w geowłókninie) przy ławie fundamentowej... zanim robotnicy zaczną robić scianę fundamentową z bloczków szalunkowych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 03.08.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Można, tylko żeby Ci tego nie zapaskudzili betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiepol 03.08.2016 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Cenna uwaga. Owine żwirek i drenaz geowloknina nasypie dla bezpieczeństwa trochę gliny.... Muszę zrobić ten drenaz chociaż, bez piwnic, woda nie ma skąd płynąć bo jestem prawie na wierchu i nie ma niskich wód gruntowych... Ale w podhalnskiej glinie stoi woda w wykopie po połowę lawy po jednej ulewie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 03.08.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 i geowłoknina drenarska, nie wiem czym sie rozni od rolniczej ale ponoc jest duzo lepsza, u mnie taka smiga juz 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiepol 04.08.2016 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Ok. Dzięki a teraz pytanie takie- wykop jest w poziomie, lawy też. Czy spadek terenu pod drenaz nadsypac z ziemi czy wybrać z istniejącego wykopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 05.08.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Najwyzszy punkt drenazu na wysokosci gornej krawedzi lawy, spadek robisz z 1-1,5%.w praktyce na polowie domu wyszlo mi wykopac na pol szpadla. Bo ja robiem dwie nitki, od jednego rogu szly i spotkaly sie na przeciwleglym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts