montixe 23.09.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Czyli sugerujesz sterowanie podłogowe swoją drogą, a sterownik jeszcze do pieca zamontować ? Czymś trzeba tym kotłem zarządzać. Aby dać sensowną poradę, musiałbyś określić, jakie masz oczekiwania. Czy chcesz sterować temp. każdego pomieszczenia osobno, czy tylko kondygnacjami, czy jednym sterownikiem i regulacja na przepływach, czy kocioł ma tylko pracować na czujce pogodowej- na podstawie różnicy temp. zasilania i powrotu, czy chciałbyś ustawiać przedziały czasowe grzania i CWU itp. Bez tego trudno będzie coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 27.09.2016 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Drodzy forumowicze. Wasze cenne wskazówki i porady zbliżają mnie do celu.Obniżając koszty całej wyceny otrzymałem również wycenę na grzejniki firmy ENIX.Nie znam tej marki ale w portfolio na stronie wyglądają bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 28.09.2016 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 (edytowane) Jakieś słówko o firmie Enix proszę ?Czy jednak nie oszczędzać przesadnie i iść w sprawdzone PURMO ? Edytowane 28 Września 2016 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 06.10.2016 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Nie będę zakładał nowego wątku.Wszystko już mam wybrane jeżeli chodzi o kocioł i grzejniki.Teraz pora na kominek. Postanowione, że będzie to zwykły wkład bez płaszcza wodnego.Szyba narożna bez szprosa. Co możecie polecić z wkładów, z czym się kominki że tak powiem "je" ?Firmy mnie pytają o jakieś żaluzje o markę jaką preferuję.Nie znam się więc pytam Was.Co wybrać i ile powinna kosztować usługa montażu ? Druga sprawa to ogrzewanie grawitacyjne. Mam możliwość rozprowadzenia ciepłego powietrza z kominka do 2 pomieszczeń na piętrze.Rura w kominie i tylko kratki w pomieszczeniach.Czy od tego nie będzie śmierdziało w pokojach lub czy nie będzie leciał brud ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.10.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Mimo wszystko zapytaj w wątku kominkowym. Tam jest więcej speców od kominków, a tematy są założone..A co wybrałeś, swoją drogą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 06.10.2016 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Złożyłem już zapytanie w dziale kominki - dzięki. Wybrałem Junkersa Smart ZSB 14-3E z zasobnikiem 120lSterownik pogodowy, sterowniki podłogowe na dwóch kondygnacjach, cyrkulacja.Myślę, że będzie wygodnie i przy dobrym ustawieniu nie będzie marnował gazu. Grzejniki Purmo - tam gdzie trzeba to PLAN, tam gdzie nie trzeba zwykłe Compact. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts