KolesMaz 03.08.2016 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Czesc, Mam maly problem. Czesc przesuwna drzwi hst jest osadzona za nisko, musze używać sily aby zamknąć drzwi (docisnąć).Zauwazylem, ze winna jest wysokosc drzwi. Musze je podnieść. Ale nie wiem jak to zrobićDrzwi posiadaja na dole dwa wózki, po lewej i prawej stronie. Każdy z tych wózków ma srube. Tylko nie wiem,Czy te śruby sluza do regulacji wysokości czy czegoś innego. PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.08.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Z tego co wiem HS-y nie posiadają możliwości regulacji. Też mam HS-a, którego przydałoby się deczko opuścić bo w czasie upałów trochę ciężej chodzi. Ale tylko trochę, jak dam klamkę do połowy (w poziom) wtedy jest dobrze. Ale w sumie nie jest to w jakiś sposób uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 04.08.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Hst sie nie reguluje. U mnie chodzil ciezko i okazalo sie ze uszczelka byla zawinieta na dole.po wymianie o niebo lepiej aczkolwiek troche sily i tak trzeba.ale w koncu to kawal okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.08.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam A może to jednak nie jest HS tylko PSK ?A do regulacji najlepiej wezwać serwis, samemu jeszcze coś uszkodzisz i ... dupa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.08.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Słuszna uwaga Michale. Wygląda to na zwykłą przesuwkę a nie HS, bo jakoś trudno uwierzyć, że Klient sam sobie zdjął skrzydło z HS by zajrzeć pod spód.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.08.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam Słuszna uwaga Michale. Wygląda to na zwykłą przesuwkę a nie HS, bo jakoś trudno uwierzyć, że Klient sam sobie zdjął skrzydło z HS by zajrzeć pod spód.. Na 100% to PSK tylko się boję trochę bo być może KTOŚ sprzedał to klientowi jako HSa a miałem już taki przypadek a klient na to - " aaaaa to dlatego oferta była o 8 tysięcy niższa" i jeszcze znajomy się pochwalił, że ma takie super nowoczesne drzwi przesuwne HS a dostawca go w wałka zrobił Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolesMaz 04.08.2016 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Hej, tak, jest to okno przesuwne (nie podnosi się podczas otwierania). Ale nie zmienia to faktu, że jest za nisko. Wózki są oparte na podkładkach (jak na zdjęciu). Pytanie czy da się to podnieść? Bo siłowanie się z drzwami aby "wepchnąć" je do ramu kiedyś zakończy się "tragedia". A może to jest nieregulowalne? Ale ta śruba (na zdjęciu) mnie intryguje. Co do serwisu, to z firmą montującą mi okna pożegnaliśmy się w sposób "nagły" . Zatem serwis nie wchodzi w grę Pozdrawiam M.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.08.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 MM tez znasz taki przypadek ? HS nie ma mozliwosci regulacją PSK (HKS) ma ale lepiej samemu sie za to nie brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolesMaz 04.08.2016 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Ja się biorę ze wszystkim za bary. Po rozstaniu "nagłym" z firmą sam montowałem drzwi balkonowe na poddaszu (4 szt), bo "firma" zamontował je o 6 cm za wysoko, oraz każde z nich były w innej linii. Wyszło po pomiarach poziomicą laserową. Ale to inna bajka. Jeśli tylko dowiem się, jak je się reguluje, to zrobię to sam. Tylko wiedzy brak A nie chcę testować tego na drzwiach ważących ponad 100 kg. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.08.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 http://urzedowski.pl/pliki/instrukcja_okna_galux.pdf str. 15 - pokazane są zasady regulacji przesuwki. Co prawda nie masz okuć GU, ale działa tak samo. Nie mniej - bez doświadczenia bywa różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.08.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 HS nie ma mozliwosci regulacją Wyjątek potwierdzający regułę: http://ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/zdjecia_produktowe/hst/wozek_z_reg/77015-1-pol-PL/wozek_z_reg_lightbox.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.08.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 A może to jest nieregulowalne? Ale ta śruba (na zdjęciu) mnie intryguje. Wkręć ją zgodnie z ruchem wskazówek zegara po 1/2 obrotu ale uwaga!!!! W obu wózkach o ten sam kąt!!! Sprawdź efekt. Jak za mało to kolejne pół obrotu. Zakres regulacji jest niewielki a jak wkręcisz za głęboko to tuleja "wyskoczy" z wózka i możesz zniszczyć gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolesMaz 04.08.2016 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Hej, Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts