Josla 04.08.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Stoję przed wyborem zmywarki. Zależy mi, aby zamiast koszyka na sztućce była szuflada, a zmywarka miała metalowe dno.Ostatecznie zastanawiam się nad tymi modelami: Siemens SN64M080EU Amica ZIM629 Amica ZIM628 Te dwie pierwsze są w tej samej cenie, trzecia trochę tańsza.Doradzcie którą lepiej wybrać, czy warto płacić więcej czy zostać przy tej najtańszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faazer 08.08.2016 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 chyba bym się zdecydował na siemensa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 08.08.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Zwróć uwagę na poziom hałasu (jeśli masz kuchnię otwartą na salon) oraz na zużycie wody i prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Josla 11.08.2016 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Zwróć uwagę na poziom hałasu (jeśli masz kuchnię otwartą na salon) oraz na zużycie wody i prądu. Zużycie wody i prądu jest takie samo, głośność różni się o 12b, więc różnicy nie ma.Wlasciwie płaci się za firmę, ale czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s-rejent 12.08.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja osobiście zdecydował bym się na tą Amica ZIM629. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 17.08.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Stoję przed wyborem zmywarki. Zależy mi, aby zamiast koszyka na sztućce była szuflada, a zmywarka miała metalowe dno. nie kupilbym w zyciu 2 raz zmywarki z szufladka zamiast koszyka na sztuce. Przez te szufladke masz mniej miejsca i do zmywarki nie wchodza wysokie talerze, a jak podniose gorna szufladke to wtedy nie mieszcza sie szklanki. Wyjmowanie i wkladanie do szufladki tez jest bardziej upierdliwe niz koszyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skuwek 20.08.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 ja mam w jednym mieszkaniu starszy model Amica ZIM nie pamiętam numeru ale 4 lata temu był to model topowy z Amica. Do chwili obecnej byłem z tej zmywarki bardzo zadowolony, raz dosłownie miesiąc po upływie gwarancji miała awarie, zsunął się wąż odpływowy w środku, naprawa za 100 zł więc do przeżycia. Jak pisałem wcześniej byłem zadowolony do teraz.Obecnie w nowym mieszkaniu mam Siemensa co prawda 45 cm ale różnica w pracy urządzenia kolosalna. Silnik chodzi ciszej, naczynia bardziej domyte, dodatkowe programy suszenia itp. Ogólnie duża zmiana na plus dl Siemens mając juz jakieś doświadczenie w zmywarkach. Muzę dodać, że byłem zagorzałym przeciwnikiem sprzętu BSH ale jest jednak różnica. Mam także pralkę Amica kupioną razem ze zmywarka 4 lata te,u i działała i działa do tej pory. Wirowanie na 1200 czy 1400 pokazało mi dopiero różnicę. Amica chodzi jak traktor w porównaniu do Siemensa. Reasumując, Amica to świetny sprzęt w dobrej cenie. Jeśli masz odrobinę więcej $$ to idź w Siemensa, nie pożałujesz. Jeśli konkretny sprzęt jest w porównywalnej cenie to też wybrał bym Siemensa. Za jakiś czas skończę budowę domu i stanę ponownie przed dylematem jakie AGD. O ile 2-3 lata temu wybór padłby na Amicę tyle teraz nie jest to juz takie oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 16.09.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Bierz Siemens - to na pewno lepsze niż*nasza rodzima Amica, która niestety nie jest zbyt wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.09.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 ja mam zwymarkę bosha (to chyba te same bebechy co siemens z tego co wiem), jakąś z serii silent plus czy coś takiego, jest tak cicha, że nie słychać że pracuje. Przy kuchni otwartej na salon to ma duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.09.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 U mnie też siemens i też zero problemów. Ostatnio były tematy na temat amiki i płyty grzewczej i problemów z jej reklamowaniem. Musisz poszukać na forum. Ale tamten temat by mnie zniechęcił. Ale może ze zmywarkami jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.09.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Mam zmywarkę SIEMENS SR65M091EU, też z szufladą. Nie zamienię w życiu szuflady na koszyk. Przecież kiedy brakuje miejsca szufladę bez problemu mogę wyjąć... Przynajmniej w moim modelu. Zmywarka sprawdza się świetnie - jest cichutka. Bajer z wyświetlaniem pozostałego czasu na podłodze też się przydaje, a myślałam, że będzie zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 19.09.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Też mam Simensa, z szufladą. 60 cm. Chwalę, mam ponad 2 lata. Bracia mają odpowiednio Beko i Amica. Co do mycia nie mają chyba jakiś większych zastrzeżeń. Obydwoje mają jednak problem z opadającymi drzwiami. Ja sobię mogę uchylić na dowolny kąt i trzymają się jak zabetonowane (u mamy podobnie, a ma już 4 lata). U nich albo zamknięte, albo otwarte całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasny1991 19.09.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Żona bardzo długo korzystała z Amici i była zachwycona, szczególnie jeśli mowa o piekarniku. Doskonale dopiekał wszystkie ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomm.kk33 19.09.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 lodówkę miałem amica i nie polecam,równiutko 2 lata przetrwała niestety, simens mam zmywarkę i daje radę, ale też nie ma u nas dużo osób więc średnio 2 razy w tygodniu jej używamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 19.09.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 simens mam zmywarkę i daje radę, ale też nie ma u nas dużo osób więc średnio 2 razy w tygodniu jej używamy Jak wy to robicie? U mnie tylko 2 sztuki dorosłych+ małe dziecko i zmywara leci dzień w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkas 22.09.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 zmywarkę Siemensa mam prawie rok, używamy jej co 2-3 dni i jak na razie działa bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harin 10.10.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 mam lodówke siemensa i jestem zadowolony z produktu. Także myślę, że jak będę wymianiał zmywarkę to również postawię na siemensa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.10.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Także uważam szufladę do sztućców za bardzo dobry pomysł. Miałem koszyk i bym się nie zamienił. Mam zmywarkę SIEMENS SR65M091EU, też z szufladą. Nie zamienię w życiu szuflady na koszyk. Przecież kiedy brakuje miejsca szufladę bez problemu mogę wyjąć... Przynajmniej w moim modelu. Zmywarka sprawdza się świetnie - jest cichutka. Bajer z wyświetlaniem pozostałego czasu na podłodze też się przydaje, a myślałam, że będzie zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 11.10.2016 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Ja w obecnej kuchni mam sprzęt Siemensa. W sumie w tym wyborze utwierdził nas gość który wykonuje kuchnie. Sprzęt kupiłem na własną rękę także nie polecał go ze względu na lepszą marżę.W nowej kuchni będzie Siemens albo Bosch bo to praktycznie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dmochov 11.10.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Ja mam Amica ZIM628 o którą pytasz. Bardzo praktyczna. Użytkuje ją niecały rok. Nie ma z niczym problemów. Sprzedawca polecił mi jedynie, aby stosował produkty do mycia od jednego dostawcy np. z Somat lub Ludwik, ale to już wedle uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts