Qba30 04.08.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Na elektryce znam się tyle, że wiem jak wymienić żarówkę więc mam pytanie- może dla Was śmieszne ale dla różnica niezrozumiałą.Mam wycenę elektryka w której są pozycje PRZEWÓD MIESZKANIOWY OMY 3x1,5 i PRZEWÓD INSTALACYJNY YDYżo 3x1,5Jaka jest między nimi różnica? Gdzie stosuje się przewód mieszkaniowy a gdzie instalacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.08.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 OMY 3x1,5 mm2 to przewód linkowy, stosowany do np. przedłużaczy, odbiorników ruchomych itd.YDYżo 3x1,5 mm to przewód instalacyjny, okrągły, do układania na stałe np. dla obwodów oświetleniowych 230 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 05.08.2016 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Czyli ten przewód OMY raczej nie nadje się do stosowania jako instalacja podtynkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.08.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Oczywiście że nie - nie takie jest jego zastosowanie, chociaż może być ułożony na stałe np. w meblach, zabudowach dekoracyjnych, ściankach przestawnych.Nigdy w ścianach tynkowych, instalacjach zewnętrznych, instalacjach przemysłowych czy rolniczych. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts