misiex 04.08.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Dom z wykonaną nadbudową, strop drewniany, podłoga na piętrze legary + OSB25, podłoga na strychu jętki + osb 25. Kierownik budowy a jednocześnie projektant stwierdził że jętki są zbyt długie i należy je wzmocnić (strych użytkowy). Mam wstawić podpory jętek zrobione ze słupów i legarów ukrytych w ścianach działowych. Niby wszystko ok, konstrukcja będzie sztywniejsza ale jak zabudować to później płytą GK skoro w ścianie ma być co 1,5 metra słup a do jętek będzie przyczepiony legar? Legar oczywiście będzie wzdłuż lini ściany . Nie wybrałem jeszcze przekroju legarów i słupów. I teraz pytanie czy dobrać legar tak by zgrał się z linią sufitu? boje się że może popękać. W to miejsce wypada tez montaż ściany działowej. A może zacząć od ścian a później zawiesić sufity? Myślałem na takim rozwiązaniem - legar wpasowany w "lukę" nad sufitem podwieszanym: Ktoś poradzi coś w takiej zabudowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts