lookaszpl 04.08.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 witajcie, Na poddaszu nieużytkowym mam dwa wyłazy. Aby zimą nie uciekało ciepło (mam tam rekuperator) ociepliłem poddasze wełną, natomiast przestrzeń przy wyłazach zasłoniłem grafitowym styropianem. Dzisiaj wychodząc na dach zauważyłem, że w stytopianie zaczyna się robić "krater", zapewne od słońca. Czy możecie podpowiedzieć mi jak inaczej mogę zabezpieczyć te wyłazy? Może obłożyć czymś ten styropian, a może coś innego tam zastosować? Pytam, bo w tamtą zimę sam styropian zdał egzamin - na poddaszu w największe mrozy było +6st.C, natomiast zostawiając te wyłazy niezabezpieczone zapewne temperatura zeszłaby poniżej "zera". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 04.08.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 witajcie, Na poddaszu nieużytkowym mam dwa wyłazy. Aby zimą nie uciekało ciepło (mam tam rekuperator) ociepliłem poddasze wełną, natomiast przestrzeń przy wyłazach zasłoniłem grafitowym styropianem. Dzisiaj wychodząc na dach zauważyłem, że w stytopianie zaczyna się robić "krater", zapewne od słońca. Czy możecie podpowiedzieć mi jak inaczej mogę zabezpieczyć te wyłazy? Może obłożyć czymś ten styropian, a może coś innego tam zastosować? Pytam, bo w tamtą zimę sam styropian zdał egzamin - na poddaszu w największe mrozy było +6st.C, natomiast zostawiając te wyłazy niezabezpieczone zapewne temperatura zeszłaby poniżej "zera". Pozdrawiam A wełna twarda by nie dała rady? taki kawałek (jeden arkusz pewnie) to parę zł będzie kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 04.08.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 zasatosuj taki ekran jak za kaloryfer i daj na styropian wydaje mi się że da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts