Pawlak82 04.08.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Hej, Temat dość zabawnie brzmi. Z reguły mamy problem z odkręceniem kręta czy śruby i szukamy porady jak to zrobić. Ja jednak chcę uniemożliwić odkręcenie wkrętów na które zamocowałem zawiasy. Chodzi o to, że zawiasy na których zamocowane są moje drzwi od działkowej piwnicy są na zewnątrz. Przez to potencjalny niechciany gość ma do nich łatwy dostęp. teoretycznie wystarczy mu śrubokręt. Żadne przeciwwyłamy nie wchodzą tu w grę. Zastanawiam się w jaki prosty sposób uniemożliwić wykręcenie takich wkrętów. Dodam że jestem po pierwszym podejściu do rozwiercania łebków, tak aby nie można było włożyć śrubokręta. Wynik - 2 rozwiercone - 3 wiertła w śmietniku. Mam ich jeszcze z 60. Są to typowe czarne wkręty g-k. Ma ktoś jakiś dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 04.08.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 w większości sklepów masz śruby z łbem samourywającym , jak dokręcisz na hamca to urywa się ta część na klucz i zostaję okrągła końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 05.08.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Mam ich jeszcze z 60. Są to typowe czarne wkręty g-k. Ma ktoś jakiś dobry pomysł? Jeśli to wkręty g-k i już ich użyłeś, to idź dalej tą drogą: ZASZPACHLUJ dziurki i całe łebki twardą szpachlówką. Prędzej się złodziej zniechęci niż odnajdzie wkręty i wydłubie szpachlówkę z rowków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 05.08.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Coś z tymi wiertłami nie tak - kup porządne dobrej marki - musi dać radę. Albo idź tropem gondolierów - zasklep otwory. Jeśli nie pasuje szpachlowanie to kup klej dwuskładnikowy do metalu i tym zaklej. Złodziej nie będzie miał czasu na dłubanie... A dodatkowo jak przyjdzie do wymiany zawiasu to nie będziesz sobie pluł w brodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlak82 05.08.2016 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Dzięki! Rozważałem zaszpachlowanie. Prawdopodobnie pójdę tą drogą. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts