ezg2014 05.08.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Planuję remont budynku gospodarczego na wsi i przerobienie go na dom letniskowy. Chcę dom dość dobrze ocieplić, żeby w miarę tanio ogrzać go kominkiem i ewentualnie prądem na jesień. Budynek ma strop betonowy, dach dwuspadowy kryty eternitem. Więźba w złym stanie, co stwierdził dekarz. Żeby było taniej planuję dach płaski. W projekcie dach wygląda tak: strop betonowy, folia, styropian ze spadkiem, papa. Z powodów finansowych chcę jak najwięcej zrobić sam. I stąd moje pytania:1. jak przytwierdzić folię i styropian do dachu - kleić czy kołkować?2. jak przytwierdzić papę do styropianu? Kiedyś kładłem papę na dach deskowany i po prostu podgrzewałem papę palnikiem, a następnie papę kleiłem do desek. W przypadku podłoża ze styropianu tego się nie da zrobić?3. dach ma być z jednej strony zakończony rynną. W projekcie rysunek jest niejasny, że nie wiem jak to ma wyglądać. Czy styropian pokryty papą ma wystawać poza krawędź betonu i pod tym wszystkim ma być rynna? I najważniejsze : czy ktoś kto nigdy nie pracował przy budowie jest w stanie to zrobić, żeby to działało - tzn. żeby dach nie przeciekał?Czy raczej dać sobie spokój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.08.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Stropodach betonowy to jeden z nadroższych w wykonaniu dachów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.08.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Część firm dekarskich nie potrafi poprawnie wykonać takiego dachu co nie oznacza, że Ty sobie z tym nie poradzisz. Radziłbym jednak zlecić te prace profesjonalnej firmie dekarskiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts