Tomek2907 05.08.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Witam serdeczniew swojej gruntowej pompie ciepła z pewnych względów muszę wymienić sterownik .Może ktoś coś polecić albo podesłać namiary na jakiś funkcjonalny i sprawdzony produkt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.08.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 http://www.frisko.com.pl/produkty/sterowniki-dla-ukladow-z-pompa-ciepla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 05.08.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 COMPIT też ma fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 05.08.2016 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Masz na myśli Compita R420 ? Przeglądałem jego instrukcję , trochę mało temperatur można mierzyć . Pod tym względem bardziej odpowiada mi jednak Frisko. Tylko z kolei ich model który by mi pasował - RX910 jest robiony dla producentów pomp ciepła i nie mają go w sprzedaży dla klientów indywidualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 08.08.2016 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 widziałem kilka pomp z tym sterownikiem COMPIT-a działały wystarczająco dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 10.08.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Sam mam Compit R420. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 12.08.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 w jakiej pompie wymieniasz ten sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 14.08.2016 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Zamówiłem pompę od jednego z polskich producentów i poprosiłem go aby zamontował do tej pompy sterownik firmy TECH gdyż z opisu i instrukcji obsługi wynikało że posiada on znacznie ciekawszą funkcjonalność niż oryginalny sterownik. Po uruchomieniu pompy okazało się że kluczowe funkcji w sterowniku nie działają jak należy a sam egezplarz sterownika to jeszcze nie dopracowana konstrukcja znajdująca się w fazie testów. Po prawie roku pisania do producenta sterownika próśb o rozwiązanie problemu mam już dość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekvw 18.09.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 WitamCo sądzicie o sterowniku Timel?http://costerowniki.pl/glowna/13-sterownik-skzp-01.htmlCzy ktoś go używa, warto? Podoba mi się bardziej niż Compit...PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxj 14.10.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 a jakie to ma sterowanie? z pozimu panelu jedynie, czy też no z tabletu łącząc się przez wifi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekvw 16.10.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Timel?No właśnie tylko panel, żadnej możliwości podłączenia do kompa/ sieci itp ;-( Im dłużej się zastanawiam który sterownik tym większy mętlik mam, na tą chwilę najchętniej kupiłbym używkę żeby pompa ruszyła a potem może pokombinować nad konstrukcją na ardiuno/ raspberry. Przy okazji zapytałbym- czy czujniki temperatury kupowaliście "fabryczne", razem ze sterownikiem?Rozważam teraz Frisko ATTO PC+ jako najprostszą opcję, on jest sprzedawany "goły" a czujniki friskowe kosztują >40 zł, podczas gdy sam KTY81 to koszt ok 3 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek2907 17.10.2016 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Im dłużej się zastanawiam który sterownik tym większy mętlik mam, . Tez miałem podobne dylematy z wyborem sterownika. A to za mało temperatur mierzy, a to nie ma wyświetlacza dotykowego, a to rozmiarowo nie pasuje itp. Aby być w 100 % zadowolonym należałoby zaprogramować sobie samemu jakiś sterownik swobodnie programowalny. W moim przypadku jednak wydało mi się to za bardzo czasochłonne i dlatego zdecydowałem się na gotowe rozwiązanie w postaci FRISKO RX910. Do tego dokupiłem moduł komunikacyjny do sieci LAN. Wszystko pracuje ok. Do sterownika jest dostęp online , zarówno z aplikacji na komputer , jak również z aplikacji na komórkę. Co do czujników temperatury to do Frisko pasują wszystkie KTY81 210 nie ważne jakiego producenta. Ja akurat miałem z poprzedniego sterownika , który musiałem zdemontować z pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekvw 26.10.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Mętlik mam dalej, ale chyba kupię Compita R420.Do Atto musiałbym dołożyć minimum sterownik pokojowy i jakoś je zgrać, co dosyć mocno podniesie cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts