prot5 06.08.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam forumowiczów Czy ktoś może spotkał się z problemem, iż klamka w oknie nie dochodzi do końca do położenia "górnego pionowego"? Blokada jest wyczuwalna na 1 cm przed położeniem pionowym. Okno działa prawidłowo, jednak dziwnie to wygląda gdy okno jest w położeniu "uchylnym" a klamka delikatnie jest pod kątem. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 06.08.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam forumowiczów Czy ktoś może spotkał się z problemem, iż klamka w oknie nie dochodzi do końca do położenia "górnego pionowego"? Blokada jest wyczuwalna na 1 cm przed położeniem pionowym. Okno działa prawidłowo, jednak dziwnie to wygląda gdy okno jest w położeniu "uchylnym" a klamka delikatnie jest pod kątem. Dziękuję za odpowiedzi. Tak. Spotkałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Tak. Spotkałem się. A myślałem, że to ja jestem największym złośliwcem na forum:) Jeśli klamka na otwartym skrzydle da się przekręcić do "właściwego" pionu, tzn. że skrzydło wymaga regulacji. Jeśli przy tej próbie klamka też się nie przekręca do końca, to trzeba poszukać przesunięcia w okuciu. Przypadek nr 1- to zwykle powinna być usługa płatna nr 2- /raczej/ uzasadniona reklamacja (drobiazg ale nie masz obowiązku poprawiać fabryki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prot5 06.08.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Dziękuję Finlandia za odpowiedź. Sprawdzę jutro jak wygląda sytuacja po otwarciu skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prot5 07.08.2016 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Przy otwartym skrzydle na oścież klamka dochodzi do tego samego punktu, nie do końca pionowo. Czy mógłbyś jeszcze powiedzieć czy wyszukiwanie przesunięcia w okuciu można zrobić we własnym zakresie? Czy jest to zbyt skomplikowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.08.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Trzeba wyszukać część okucia, która jest przesunięte względem pozostałych, odkręcić, przesunąć o "ząbek" i złożyć. Nie jest to trudne, ale raczej wyższy poziom niż standardowa obsługa okna (a tej nie potrafi / nie chce przyjąć do wiadomości 75% użytkowników). Ale też mogę się mylić. W tej chwili przyszło mi do głowy że to możę być drobiazg: np. jakieś ciało obce które wpadło w rowki i blokuje ruch okucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts