Oks 06.08.2016 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam, Mam dwa pytania.Aktualnie mam ocieplone poddasze użytkowe z dachem skośnym. Dach rozpoczyna się od wysokości około 60cm nad podłogą i biegnie w górę do wysokości mniej więcej 4m.Aktualnie dach znajdujący się na wysokości 60-250 cm nad podłogą chciałbym obłożyć płytami kartongipsowymi, a na wysokości 250cm zrobić podwieszany sufit odcinający dalszą część dachu, z małym włazem.Proszę o poradę jak wykonać paroizolację ? Czy powinna ona biec do kalenicy czy może w miejscu które będzie odcięte sufitem podwieszanym nie jest ona potrzebna?Dlaczego paroizolację wykonuje się tylko od strony pomieszczenia? Przecież z drugiej strony wełna chłonie wilgoć z dworu. Czy to nie przeszkadza? PozdrawiamMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berm 07.08.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 para leci do gory a z zewnatrrz powierrz jak masz wentylacje ja wysuszy , wazne zeby nie :"polykala" wody ze srodka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.08.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Witam, Mam dwa pytania. Aktualnie mam ocieplone poddasze użytkowe z dachem skośnym. Dach rozpoczyna się od wysokości około 60cm nad podłogą i biegnie w górę do wysokości mniej więcej 4m. Aktualnie dach znajdujący się na wysokości 60-250 cm nad podłogą chciałbym obłożyć płytami kartongipsowymi, a na wysokości 250cm zrobić podwieszany sufit odcinający dalszą część dachu, z małym włazem. Proszę o poradę jak wykonać paroizolację ? Czy powinna ona biec do kalenicy czy może w miejscu które będzie odcięte sufitem podwieszanym nie jest ona potrzebna? Dlaczego paroizolację wykonuje się tylko od strony pomieszczenia? Przecież z drugiej strony wełna chłonie wilgoć z dworu. Czy to nie przeszkadza? Pozdrawiam MM A co jest w projekcie budowlanym? TEn projekt na prawde nie jest dla picu. Za malo danych. Czym jest ocieplone. Do ktorego misjca jest ocieplone? CO jest ogrzewane? Jesli jest to welna, to generalnie mozna powiedziec ze paroizolacje robisz od strony cieplej/wilgotnej warstwy ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts