allucard88 07.08.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Mam taki problem otóż muszę wyrównać ścianę i nie wiem jaki mam zastosować tynk. Miejscami muszę nałożyć 2cm a gdzie nie gdzie już dużo mniej. Ściana działowa jest żelbetonowa na której jest już tynk (dobrze się on trzyma ale jednak go skuję) Wiem że trzeba zagruntować i dać siatkę by to wszystko było mocniejsze ale pytanie jaki dać? Na niektórych produktach piszę że do około 0,8mm warstwa ale mam to rozumieć że spokojnie mogę nakładać warstwowo jak jedna wyschnie potem następna i będzie się to trzymać?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.08.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Te 0,8mm to pewnie gładź.Tynki raczej od 6-8mm.W każdym razie tak jest napisane na tych którymi tynkowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 12.08.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Skoro sie dobrze trzyma to dlaczego chcesz skuć ? No i siatka po co, pękające mury ? Możesz wyrównać tynkiem te miejsca gdzie brakuje 2cm, jakimkolwiek, później możesz nałożyć warstwę ok 2mm tynku drobnoziarnistego np cem-wap dolina nidy (na kruszywie 0,5mm) i zatrzeć - wychodzi bardzo gładko ale trochę roboty i wilgoci przy tym i pod światło jak to zacierane tynki - gładki ale nie równy Nie myślałeś o przyklejeniu na kleju gipsowym płyt G-K - wszystko zamaskowane, szybko, czysto i sucho w domu, i efekt idealnie prostej i gładkiej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroizo 16.11.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Te 0,8mm to pewnie gładź. Tynki raczej od 6-8mm. W każdym razie tak jest napisane na tych którymi tynkowałem. Czy może mi Pan podpowiedzieć w mojej sprawie: Remontując dom jestem na etapie wykończenia ścian na których są nowe tynki cementowe (robione ręcznie). Teraz żeby wzmocnić i wyrownać jeszcze ściany chcę zatopić siatkę w kleju i później na to gładzie. Pytanie jaki klej powinienem zastosować i jaką siatkę? I czy siatkę położyć przed wykonaniem sufitów podwieszanych żeby np. siatka była jeszcze uchwycona przez profile UD czy najpierw sufity a potem ściany zacząć robić? Jeżeli może coś Pan poradzić to z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.12.2016 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Szanowny Panie, do wzmocnienia ścian i zatopienia siatki można zastosować dobrej jakości zaprawę klejącą do siatki, która jest przeznaczona do użycia zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz pomieszczeń. Tak przygotowaną powierzchnię należy zagruntować, np. ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny. Do stworzenia warstwy wykończeniowej może Pan natomiast użyć gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.12.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 ERŚ jasne jasne... a wyjdzie jak za zboże. Jeśli ściana nierówna prosta sprawa: najpierw szpryc (czyli tynk na grubym ziarnie - może mieć i nawet ponad 2 mm grubości) - tym wyrównujesz co większe dziury by jako tako połapało poziomy. Możesz nakładać kilka warstw, najsensowniej jednorazowa grubość to ca. 1,5 - 2 razy grubość ziarna, potem narzut - tu już równasz dość mocno, ziarno - ok 1,2 mm, potem gładź. Równanie dziury 2 cm tynkiem o uziarnieniu 0,8 mm to proszenie się o kłopoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts