dziki123 15.07.2002 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Witam wszystkich.Potrzebuję informacji na temat ślepej wylewki.Jaka powinna być gruba, i z czego ją zrobić? Co na znaczy chudy beton (jakie proporcje)?Czy można w wylewkę dawać gruz.Nadmieniam że mam podsypkę piaskową ok 15cm w niej instal wod-kan i co.pozdrawiam i dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 15.07.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Chudziak to najczęściej B7,5. Na 1m3 chudziaka ok.160-180kg cementu, ok.1m3 pospółki lub mieszanki piasku ze żwirem. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Pacul dnia 2002-07-15 14:08 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziki123 17.07.2002 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Dalej powtarzam swoje pytanie?Czy do ślepej wylewki można dawać gruzi jaka powinna być ona grubapozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 17.07.2002 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Gruz betonowy,kamienie można dodawać do betonu.Trzeba unikać cegieł,gipsu betonu kom.i w żadnym razie mat.organiczne(drewno,papier i tym podobne)Oczywiście z tym gruzem też bez przesady i nie za gruby.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 18.07.2002 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 dziki123!- masz chyba projekt gdzie grubość tej wylewki i jej poziom są podane?poszukaj u siebie, od tego zależy potem poziom wylewki nad styropianem, a więc i poziom podłogi.U mnie jest to grubość 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 18.07.2002 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 U mnie w projekcie jest wszystko opisane. Jaka grubość i jakiej klasy beton. Czy ty budujesz bez projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziki123 18.07.2002 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 Projekt oczywiście mam, ale niekoniecznie muszę się z nim zgadzać. Jakoś myślę że Wy macie lepsze i pewniejsze informacje.Ja podsypałem 15cm piaskiem, teraz chudziak 10cm (z gruzem) na to 10cm styropianu (poziam izolacji poziomej ścian) folia i wylewka.A wszystkie instalacje idą w piachu pod "chudziakiem" - wtedy podobno kładziesz styropian na równym betonie, nie musisz nic przycinać, wycinać. pozdrawiam dziki123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 18.07.2002 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2002 No i dobrze kombinujesz ale mimo wszystko"przeproś"się z projektem.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crnd 15.09.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam, odświeżam ten wątek, ponieważ w tej kwestii interesuje mnie, jaka jest zalecana grubość podsypki pod tego typu wylewkę? Ewentualnie, od czego to zależy? Dodatkowo, mam kłopot z pomieszczeniem przy jednym z narożników budynku, gdzie z gruntu wybija się woda. Pomimo wykonanego odwodnienia na zewnątrz budynku, w tym pomieszczeniu grunt nadal pozostał wilgotny i nieco grząski - w przeciwieństwie do pozostałych pomieszczeń budynku. Czy w takim pomieszczeniu warto wybrać ziemię głębiej i zastosować grubszą warstwę podsypki niż w innych pomieszczeniach (lub jakieś inne rozwiązanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts