sztolu 08.08.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Jaką maksymalną różnicę w wysokości krokwi mogę dopuścić przy odbiorze więźby wykonanej z wiazarów przez jedną z bardziej znanych firm w polsce? Chodzi mi o odchyłki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 09.08.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Zapytaj kogoś kto Ci będzie dach krył a nie ludzi na forum. BTW całe wiązary muszą trzymać wymiar a nie same krokwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztolu 09.08.2016 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A co ma do odbioru wiązarów osoba która kryje dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztolu 09.08.2016 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Zapytaj kogoś kto Ci będzie dach krył a nie ludzi na forum. BTW całe wiązary muszą trzymać wymiar a nie same krokwie... na forum mam o co pytać? o pogodę? nie spodziewałem się tak głupiej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 09.08.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 na forum mam o co pytać? o pogodę? nie spodziewałem się tak głupiej odpowiedzi. To jest drewno, nigdy nie bedzie igla. Po to pozniej rozciagaja sznurek i łatami rownaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.08.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Zapytaj dekarza czy da sobie rade z wyprowadzeniem płaszczyzny czy trzeba bedzie równać, podbijać, nadcinać łaty itp. Jak równać to zapytaj ile to kosztuje i odlicz to od roboty cieśli, proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztolu 09.08.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Chodzi mi o standard wiązarów kratowych za jaki się płaci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 09.08.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) A co ma do odbioru wiązarów osoba która kryje dach? No powinno go zainteresować, skoro będzie wyprowadzał połacie Troszkę tak jakbyś wpuścił fliziarza na krzywe ściany - weźmie więcej za m^2 Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez bracki88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 09.08.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Po to do wiązarów są podkładki, aby je pod wiązary podkładać i w ten sposób równać połać, bo wieniec rzadko kiedy jest idealnie wylany. Jeśli jednak mimo podkładek są jakieś różnice, bo mogą się zdarzyć, to różnice te wyrównuje się podkładkami pod łaty. To żadna nowość. Ale wiadomo, że płacisz niemałą kasę za wiązary i wymagasz takiego ich montażu aby nie trzeba było podkładać/podcinać łat, tym bardziej, że wątpię, aby w instrukcji montażu wiązarów był zapis o dopuszczalnych różnicach, więc generalnie powinno być niemal idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztolu 10.08.2016 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Po to do wiązarów są podkładki, aby je pod wiązary podkładać i w ten sposób równać połać, bo wieniec rzadko kiedy jest idealnie wylany. Jeśli jednak mimo podkładek są jakieś różnice, bo mogą się zdarzyć, to różnice te wyrównuje się podkładkami pod łaty. To żadna nowość. Ale wiadomo, że płacisz niemałą kasę za wiązary i wymagasz takiego ich montażu aby nie trzeba było podkładać/podcinać łat, tym bardziej, że wątpię, aby w instrukcji montażu wiązarów był zapis o dopuszczalnych różnicach, więc generalnie powinno być niemal idealnie. Dokładnie. Polecam zerknąć jak wiązary zostały zamontowane przez specjalistów którym był szef ekipy bez wykształcenia ciesielskiego, dwóch Ukraińców co pracuja 2 miesiące oraz chłopak który był pierwszy raz na montażu. To jakaś kpina. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?284959-opinia-nt-jako%C5%9Bci-wi%C4%85zar%C3%B3w-oraz-ich-monta%C5%BCu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.08.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 ... To jakaś kpina. Niepotrzebnie używasz takich stwierdzeń. Twoją więźbę powinien odebrać kierownik budowy. Ty możesz mieć wątpliwości ale Twoje wątpliwości są bezzasadne. Swoje uwagi przedstawiłem w cytowanym wątku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts