rdw 09.08.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Od dłuższego czasu nie mogę wybrać zwykłych drzwi zewnętrznych (najlepiej antywłamaniowych) do mieszkania w bloku. Co jest istotne:- aby "ciche" włamanie było jak najtrudniejsze- aby drzwi dobrze wyciszały- najlepiej aby móc wybrać kolor nie udający okleiny drewnianej (nowoczesne wnętrze). Rozmawiałem ze ślusarzem (pogotowie zamkowe), polecił drzwi ZBIGMET oraz WITEX które rzekomo ciężko rozpracować na szybko i cicho (bardziej boję się tego typu włamań bo od hałaśliwych włamań to i tak zlecieliby się sąsiedzi) Problem drzwi ZBIGMET polega na tym, że mają one niewygodny dla kieszonek klucz piórowy który nie jest wymienną wkładką - czyli jak zgubię klucze itp. to całe drzwi będą do wywalenia bo nie ma wymiennej wkładki.Za dopłatą 400 zł można wymienić zamek piórowy na taki z wkładką który ma mniejszy i wygodniejszy klucz.Wyciszenie bodaj 41 dB. Oglądałem dodatkowo drzwi DELTA. Mają one w standardzie właśnie taki mały wygodny klucz. Natomiast wyciszenie lepsze - 47 dB. Ale nie mają tak dobrych opinii jeśli chodzi o włamania. Co o tym sądzicie? Jakiego producenta i jaki zamek wybrać? GERDĘ raczej odrzucam bo produkuje za dużo drzwi więc boję się, że są dość dobrze znane złodziejom. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/213111-drzwi-wej%C5%9Bciowe-do-mieszkania-wyb%C3%B3r-producenta-zamek-wyciszenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts