nigriventer 09.08.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Fachowe pytanie: wyciąga się krzyżyki zanim położy się fugę?Mam położone płytki gresowe panelowe rektyfikowane 20x80 na 1/4 z fugą 2mm.Mój fachowiec twierdzi, że ciężko wychodzą i należy je wbić do końca i można zafugować.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.08.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Fachowe pytanie: wyciąga się krzyżyki zanim położy się fugę? Mam położone płytki gresowe panelowe rektyfikowane 20x80 na 1/4 z fugą 2mm. Mój fachowiec twierdzi, że ciężko wychodzą i należy je wbić do końca i można zafugować. Co o tym sądzicie? Krzyżyki trzeba wyciągnąć. Ja zrobiłem to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wajsdominik 09.08.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Zdecydowanie trzeba wyciągnąć, wielokrotnie kładłem płytki i przed fugowaniem za każdym razem wyciągałem krzyżyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigriventer 09.08.2016 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Krzyżyki trzeba wyciągnąć. Ja zrobiłem to sam. A co może się stać jeśli ich nie wyciągnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 09.08.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Krzyżyki trzeba wyciągnąć. Ja zrobiłem to sam. Nie no gratulacje. Jak można sporządź touriala. A krzyżyki powinno się wyjąć przynajmniej ile się da. W ostateczności możesz zostawić tylko wtedy trzeba głęboko wbić aby fuga nie miała za małej grubości bo będzie pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 09.08.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 U nas ta sama sytuacja. Fachowcy nie wyciagneli krzyzykow, zafugowali. Podobno wepchneli je głębiej. Ale czy tak jest napewno?! Czy pekanie fugi to tylko albo az negatywny skutek nie wyciagniecia krzyzykow?czy "cos" jeszcze przez ich niewyciagniecie moze sie wydarzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.08.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie no gratulacje. Jak można sporządź touriala. A krzyżyki powinno się wyjąć przynajmniej ile się da. W ostateczności możesz zostawić tylko wtedy trzeba głęboko wbić aby fuga nie miała za małej grubości bo będzie pękać Czego się czepiasz? Pisząc "zrobiłem sam" miałem na myśli, że nie czekałem aż zrobi to płytkarz. A na myśli miałeś chyba tutoriala a nie touriala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.08.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie no gratulacje. Jak można sporządź touriala. A krzyżyki powinno się wyjąć przynajmniej ile się da. W ostateczności możesz zostawić tylko wtedy trzeba głęboko wbić aby fuga nie miała za małej grubości bo będzie pękać Jeszcze jedna sprawa. Nie wyciągałem ile się da tylko wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigriventer 05.09.2016 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Ok czyli wiem Panowie, że wyciągacie krzyżyki, ale co na to sztuka budowlana? jak to wygląda według prawa budowlanego czy takie coś istnieje? bo jeśli nie ciężko będzie mi zmusić fachowca, aby je powyciągał, a to niestety trzeba udowodnić, że jest to niezgodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 05.09.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Krótko i na temat: płacisz - wymagasz! Żadnej łaski ci nie robi, jak chcesz, to ma wyciągać i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts