megga 09.08.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam serdecznie i proszę o pomoc. Zamontowano u mnie kocioł Buderus Logamax plus GB072 o mocy 14w czasie montażu nie wykonano odprowadzenia na zewnątrz tzw. skroplin z komina komin jet zbudowany systemem SchidelMam teraz problem gdyż kominiarz twierdzi, że muszę mieć takie odprowadzenie, aby mi podpisać odbiór Gdy zadzwoniłam do fachowców montujących kocioł odpowiedziano mi, że takie odprowadzenie powinien wykonać fachowiec który budował kominnatomiast ten fachowiec twierdzi że to fachowcy montujący kocioł Typowa spychologia Bardzo proszę co w tej sytuacji, kto zawinił? czy kominiarz ma rację? Czy można to teraz w jakiś sposób wykonać. ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.08.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 W kotle kondensacyjnym skropliny powstające w przewodzie spalinowym odprowadza się poprzez kocioł. Od spodu kotła powinieneś mieć kruciec do zamontowanie rurki którą łączysz z kanalizacją lub szambem. Takie połączenie z reguły wykonuje hydraulik montujący kocioł lub serwis kotła. W innym miejscu komina skropliny nie występują, tym samym montowanie odskraplacza w kominach systemowych jest zbędne. Nie ma czego odprowadzać.Kominiarz nie ma racji. Zmień kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megga 09.08.2016 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts