klimas7 09.08.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam, kupiłem dom w szeregowcu (6 domów) przy czym każdy miał mieć swoją część działki na własność. Domu jeszcze nie odebrałem, ale nadana już została numeracja i będzie ona w następujący sposób: 5, 5a, 5b, 5c, 5d, 5e. Dlaczego nie zostały nadane kolejne numery, czy świadczy to o tym, że jednak działka jest przez nas współdzielona? Dlaczego numeracja nie zaczyna się od a do f, tylko pierwszy szereg nie ma literki? Szukałem informacji na ten temat w Internecie i na forum, ale nie znalazłem niczego co nakierowałoby mnie na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 09.08.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Numeracja działek nie ma za dużo wspólnego z własnością. Ja mam wspólnie z sąsiadami numerację 12, 12a,b,c i wszyscy mają wolnostojące domy na swoich działkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 09.08.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie ma nic wspolnego z wlasnoscia. Masz normalna numeracje. Moze byly numery 3 i 7 a dzialak na ktorej stoi waszaz szeregowka byla kiedys jedna dzialka i z tego wynika takie a nie inne nadanie numerow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.08.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A jeżeli następne działki mają już nr 6, 7, 8... to co, miałyby im te numery zostać odebrane? U moich rodziców jest to samo - ich działka ma nr bez literki, a działki, które wydzielili i sprzedali mają ten sam nr, tylko z kolejnymi literami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts