Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga w kuchni

Pro100wPysk

Recommended Posts

Witam robię remont generalny kuchni w której były położone płyty MDF w zasadzie przyklejone na smołę O_o

Wygląda to tak :

20160809_160029.jpg

Po zerwaniu resztek smoły zostanie się posadzka i płytki po prawej stronie. Wcześniej płyta MDF licowała z płytkami. Pani chce panele i żeby wyrównać poziom.

Niestety płytki, a właściwie płyty chyba z jakiegoś starego granitu są położone bardzo nierówno i w dodatku są ubytki w posadzce po zrywaniu smoły. Posadzka ma poziom, ale ubytki sięgają do 4mm.

Moje pytanie brzmi jak to ogarnąć, miałem plan położyć taką płytę jak była żeby wyrównać z płytkami pod nią folię, a na całość razem z płytkami płyta osb. Tylko mam problem z ubytkami i płytkami czy płyta nie będzie pracowała na tych garbach ??. Zapewne tak więc co polecacie ?? Wylewka samopoziomująca nie wchodzi w grę bo te płytki mają z 2 cm, a dla pani liczą się koszty, więc żeby to zalać razem z płytkami to potrzeba by z 10 worków jak nie lepiej.

Myślałem też o podstawkach wkręcanych w beton takich okrągłych i na nie się kładzie płytę, ale Pani powiedziała że w podłodze rury idą ale nie pamięta w którym miejscu ...

20160809_160029.jpg