mahogany6 09.08.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Chce skorzystać z promocji 10% na okna podobno sprawdzonego producenta, ale dystrybutor z Katowic dość krótką ma historię w krs. Trochę się obawiam. Czy jestem w stanie się jakoś zabezpieczyć ? boję się że firma nie dotrzyma terminu nie mając motywacji finansowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 09.08.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Chce skorzystać z promocji 10% na okna podobno sprawdzonego producenta, ale dystrybutor z Katowic dość krótką ma historię w krs. Trochę się obawiam. Czy jestem w stanie się jakoś zabezpieczyć ? boję się że firma nie dotrzyma terminu nie mając motywacji finansowej. Dla 10% bedziesz ryzykowal ze ktos cie wydyma na kase? Ja bym sie nie odwazyl. Niedotrzymany termin to pikus przy nieotrzymaniu w ogole okien, a takich historii duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.08.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Tego nie zgadniesz. Historia to tylko jakis dodatkowy argument. Normą jest, że producenci oczekują 100% wpłaty i dają za to dodtakowe rabaty. 10% to bardzo dużo (wręcz podejrzanie, bo średnia rentowność w tej branży to kilka %). Nie widzę uzasadnienia, by firma brała z gory kasę także za montaż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 09.08.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 U mnie była sytuacja że dystrybutor też miał krótko firmę pod tym samym adresem nowa firma ale okna tego samego producenta. Poprzednia pobrała zaliczki i nie było okien... Dostaliśmy dodatkowy rabat 100 % wpłaty za okna ale wpłacałam bezpośrednio na konto fabryki,za montaż po montażu ,jak się rozliczali nie wiem ale wszystko ok. Sama zapytałam czy istnieje taka możliwość nie było problemu to mnie przekonało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 09.08.2016 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 chodzi o promocje producenta na rocznice istnienia, dystrybutor kasuje za montaż dopiero po montażu- muszę się dowiedzieć czy da się wpłącić bezpośrednio do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.08.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Ja bym nie ryzykował. Temat wydaje się zbyt podejżany by był prawdziwy i wart wpłaty 100% kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 10.08.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 a możesz zdradzić co to była za firma? szukam na śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 10.08.2016 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Bejaro, a możesz zdradzić co to była za firma? szukam na śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 10.08.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Mam okna M&S nie wiem czy producent Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 10.08.2016 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 nie mam jeszcze zdania. musialabym sie zapoznac z oferta. ja martwie sie nie o okna ale o to zeby miec z kim rozmawiac w razie problemów, bo wiadomo, że zawsze moze sie zdarzyć jakaś usterka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 10.08.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 O oknach trzeba pomyśleć bo najlepszy profil można zepsuć na produkcji odchudzając go,firmy niby robią na tych samych profilach a to nie to samo. Montaż najważniejszy to fakt ale złego technicznie okna nawet super fachowiec nie uzdrowi,a najlepsze okno można schrzanić złym montażem. Wybór okien to rajd po salonach i rozmowa .... Ale z kimś kto się zna nie z panienką klepiącą oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 10.08.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Pracuje juz w 3 firmie sprzedającą okna( 2 ostanie to producenci) i w każdej inaczej podchodzili do płatności.W pierwszej zaliczka 30% reszta dopłaty do 7 dni po montażu lub rabat za 100% wplaty.Druga zaliczka 30% reszta dzień przed montażem rabat za 100% wpłaty ( rabat był na tym duży że 90% zamówień było z całą wpłatą)Trzecia aktualna 30% zaliczki reszta dzień przed montażem brak zniżek za wpłatę całości lecz większość klientów płaci całość z uwagi na 7 dniowy czas produkcji w sezonie więc bez sensu jeździć z wpłatą 2 razy w tygodniu.Więc każdy podchodzi do tego indywidualnie lecz w moim regionie nie spotkałem się z problemami z znanymi punktami handlującymi stolarką.Wręcz przeciwnie zdarzają się kolejki do poszczególnych montażystów i mimo iż okna są po 7 dniach klient czeka 2 tygodnie na termin u konkretnego montażystę.To kwestia renomy i marketingu szeptano- pantoflowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 10.08.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Bajero właśnie pracuje teraz w firmie gdzie 2 dziewczyny robią obrót 20% większy niż w poprzedniej 5 ludzi ale ja je nazywam wypisywacze zamówień....kolejka stoi pytanie jaki wymiar kolor cena i do kasy....jak przychodził klient porozmawiać to nie miały czasu bo kolejka i ktoś kto chciał wydać 20 tys na okna poprostu szedł do konkurencji.I zaczynam to zmieniać choć trudno szefostwu przemówić że nie tylko cyferki się liczą ale dopieszczony i zadowolony klient.Dla tego ważny jest doradca techniczny który pojedzie na budowę i profesjonalnie doradzi co dla klienta jest najlepsze...tylko jak zawsze liczy się cena..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.08.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Chyba Awilux w tym roku wprowadzil rabat za 10 lat istnienia na rynku. Czy warto? Kazdy na spokojnie musi to sobie przeliczyć. Z tego co wiem jest mozliwosc wplaty wprost na konto producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 10.08.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Bajero właśnie pracuje teraz w firmie gdzie 2 dziewczyny robią obrót 20% większy niż w poprzedniej 5 ludzi ale ja je nazywam wypisywacze zamówień....kolejka stoi pytanie jaki wymiar kolor cena i do kasy....jak przychodził klient porozmawiać to nie miały czasu bo kolejka i ktoś kto chciał wydać 20 tys na okna poprostu szedł do konkurencji. I zaczynam to zmieniać choć trudno szefostwu przemówić że nie tylko cyferki się liczą ale dopieszczony i zadowolony klient. Dla tego ważny jest doradca techniczny który pojedzie na budowę i profesjonalnie doradzi co dla klienta jest najlepsze...tylko jak zawsze liczy się cena..... No to chyba nie klienci z FM U mnie była sytuacja już jak konkretnie wybrałam producenta i model okien wysłałam zapytanie do kilku z regionu dystrybutorów na konkretny profil kolor rozmiar rodzaj zawiasów i wszystko inne, nie patrzyłam tylko na cenę ale jest jedna niżej i co pytanie dlaczego no i wyszło okna były mniejsze o chyba 4 cm przy HSie więc instrukcja montażu zalecenia itp dzwonię do fabryki i nikt mnie nie zbył porozmawiałam z kimś z działu technicznego i dowiedziałam się że cena zmienia się co 10 cm i tu wyceniono mi okno taniej bo mniejsze ....No i tak jeden odpadł właśnie jak byliśmy była panienka... w salonie. Reszta cen okien była bardzo zbliżona ale każda trochę inaczej przedstawiona montażu to inna sprawa tu była ważna nie tylko cena. W kolejnym najpierw panienka ale za drugim razem po wycenie już szef obgadaliśmy montaż i całą resztę zwiedziliśmy dwie budowy z okolicy z ich oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 10.08.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Uważam że jakość jest ważna ale moi klienci już tak nie uważają 90% okien to Ideal 4000 w wersji Rondo( czyli profil zaokrąglony), z uwagi na cenę, wyceny na Ideal 8000 są robione ale dużo rzadziej te oferty przechodzą.Dziś zajmowałem się klientem bardzo wymagającym któremu za 2 dni poświęciłem ok 6 godzin...efekt .....zamówienie na 17 tys....ale dziewczyny za te 6 godzin sprzedały okien za ....30 tys....cóż biznes to biznes dla większości to maszyna do zarabiania a nie do dbania o innych.I co najgorsze 80% klientów nawet nie pyta jakie okna mamy a wręcz jest zniesmaczona jak przedstawiam ofertę profili oraz zalety każdego z nich.A dziewczyny się tylko podśmiechują mówiąc to nie ma sensu ale rób jak uważasz ty tu rządzisz....czasami mi ręce opadają....ale to tak jest jak się ma tanie okna:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 10.08.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Chyba Awilux w tym roku wprowadzil rabat za 10 lat istnienia na rynku. Czy warto? Kazdy na spokojnie musi to sobie przeliczyć. Z tego co wiem jest mozliwosc wplaty wprost na konto producenta Nikt wazyn vel Jar-Eko- moze o pieniadzach sie nie wypowiadaj bo najlepszy przyklad jest tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242114-JAR-EKO-uwaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 10.08.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 A co mi tam. Ja polecam mojego dostawcę. Dostarczył okna z roletami, zamontowane w terminie, później drzwi wejściowe w terminie, pomógł jak potrzebowałem w ekspresie parapety, nie pozostawił mi większego wyboru jak zamówić drzwi wewnętrzne.Nie byli najtańsi ale:- słuchali- potrafili doradzić- znali swoje produkty- mieli dobre rekomendacje- należą do zrzeszenia montażystów stolarki- mieli swoje produkty na wystawce nie sprzedawali z katalogu http://www.portalux.pl/ To chyba tyle.... Polecam i będę polecał, Koniec reklamy Ps. Nie jestem z nimi w żaden sposób związany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 10.08.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 A co mi tam. Ja polecam mojego dostawcę. Dostarczył okna z roletami, zamontowane w terminie, później drzwi wejściowe w terminie, pomógł jak potrzebowałem w ekspresie parapety, nie pozostawił mi większego wyboru jak zamówić drzwi wewnętrzne. Nie byli najtańsi ale: - słuchali - potrafili doradzić - znali swoje produkty - mieli dobre rekomendacje - należą do zrzeszenia montażystów stolarki - mieli swoje produkty na wystawce nie sprzedawali z katalogu http://www.portalux.pl/ To chyba tyle.... Polecam i będę polecał, Koniec reklamy Ps. Nie jestem z nimi w żaden sposób związany. Polecenie przez forumowicza z prawie 1000 postów to nie reklama:-) to zadowolony klient Reklama to forumowicz z 1 postem chwalącym pod niebiosa firmę w której zrobił zakupy życia:-) Ja swojej firmy nie polecam...nie żeby to był zły produkt tylko zawsze coś się spier...li jak się znajomemu sprzedaje. I po co.mi wrogów sobie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 10.08.2016 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 ja jestem klientem szukającym max dobrego produktu za cenę, którą sobie założyłam w budżecie na budowę no i wybierałam kierując się głownie HSem. thermoslide wydaje się być dobry, a przy promocji mogę jeszcze się zastanowić np czy nie dołożyć szyby hartowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts