Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zapłata za okna z góry- czy to dobry pomysł?

Recommended Posts

nie wiem co masz na myśli z innymi słabymi punktami?

mam 4 balkonowe okna praktycznie zaraz koło łóżka, na dole zaraz przy HS ma stać stół, na tych dużych oknach mają być żaluzje fasadowe

obawiam się rozbicia szyby, bo czytałam przypadki pęknięć od różnicy temperatur co nie jest objęte gwarancją- raz duży koszt wymiany, drugi niebezpieczeństwo dla domowników.

okna mają dobre okucia chyba (chociaż nie wiem co mi to da w oknach na piętrze) - najważniejszy jest ten HS bo to jedyne otwierane okno na parterze.

nie jestem fachowcem i szczerze mówiąc nie wiem czy warto kupować nowości (schucco living-) - w tej samej cenie co Si82 a w promocji sporo taniej od okien na idealu u Adamsa,

wiem, że warto montaż na taśmach i poszerzeniach będę wdzięczna za komentarze

nie wiem co masz na myśli z innymi słabymi punktami?

mam 4 balkonowe okna praktycznie zaraz koło łóżka, na dole zaraz przy HS ma stać stół, na tych dużych oknach mają być żaluzje fasadowe

obawiam się rozbicia szyby, bo czytałam przypadki pęknięć od różnicy temperatur co nie jest objęte gwarancją- raz duży koszt wymiany, drugi niebezpieczeństwo dla domowników.

okna mają dobre okucia chyba (chociaż nie wiem co mi to da w oknach na piętrze) - najważniejszy jest ten HS bo to jedyne otwierane okno na parterze.

nie jestem fachowcem i szczerze mówiąc nie wiem czy warto kupować nowości (schucco living-) - w tej samej cenie co Si82 a w promocji sporo taniej od okien na idealu u Adamsa,

wiem, że warto montaż na taśmach i poszerzeniach będę wdzięczna za komentarze

Dla bezpieczeństwa tak. O ile więcej trzeba zapłacić za takie okno 2,7 x 2,0 m?

• 5 weeks później...
Chce skorzystać z promocji 10% na okna podobno sprawdzonego producenta, ale dystrybutor z Katowic dość krótką ma historię w krs. Trochę się obawiam. Czy jestem w stanie się jakoś zabezpieczyć ? boję się że firma nie dotrzyma terminu nie mając motywacji finansowej.

Mam pytanie czy chodzi może o stolarkę firmy Awilux, a salon okien z Katowic to Finestre. Bo też tam trafiłem, a dzięki twojemu postu sprawdziłem Krs i faktycznie dużej historii to nie mają, co mnie dziwi bo ktoś tu na forum zachwalał tą firmę.

• 2 weeks później...
część okien już zamontowana (w tym HS) i pierwsze wrażenia pozytywne. jedyne co to pogoda fatalna, więc tasmy jeszcze nie ponaklejane i nie wiem czy uda się w tym tyg to nakleić bo ma padać cały tydzień. okna schucco living gładki antracyt z antracytowym rdzeniem wyglądają bardzo ładnie.