hmepg 10.08.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Sprawa wygląda następująco. Wykonuję taras, ale nie wiem w jaki sposób mam zabezpieczyć i wykończyć próg wejściowy do budynku. W tej chwili w progu pozostawiony jest styropian, elewacyjny, który opiera się bezpośrednio na styropianie fundamentowym. Jako wykończenie progu będzie płytka granitowa, położona na szerokości i po długości całego progu 20x90cm. Zastanawiam się jednak, czy nie będzie mi to osiadać na miękkim styropianie elewacyjnym. Chciałem, wyciąć ten styropian elewacyjny, bo trochę mi miejsca brakuje i wkleić tam, taki twardy podłogowy XPS dokładnie wszystko zabezpieczając siatką oraz klejem - usztywnić to wszystko. Na tak przygotowaną powierzchnię położyć granitowy próg. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.08.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 XPS sie nie odkształci.Zadbaj o jego dobre przyklejenie (klej w piance), dla pewności możesz zakołkować (3 kołki)Jaj mam XPS przy progu okna tarasowego od wewnątrz, na nim gres i i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts