Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie meble do nowoczesnego mieszkania?

DANTERIUSZ

Recommended Posts

Witam, piszę do was w sprawie rady. Mianowicie szukam mebli do swojego mieszkania, które urządzane jest w stylu nowoczesnym z lekką nutą skandynawii. Oto zdjęcie kuchni:

kuchnia2.jpg

Pokazałbym wam również salon, ale niestety akurat w nim jest aktualnie przeprowadzana robota. Zależy mi głównie na meblach, na których można yhm usiąść :D tzn. szukam taboretów, krzeseł i sof. Pomóżcie proszę.

kuchnia2.jpg

Witam, piszę do was w sprawie rady. Mianowicie szukam mebli do swojego mieszkania, które urządzane jest w stylu nowoczesnym z lekką nutą skandynawii. Oto zdjęcie kuchni:

kuchnia2.jpg

Pokazałbym wam również salon, ale niestety akurat w nim jest aktualnie przeprowadzana robota. Zależy mi głównie na meblach, na których można yhm usiąść :D tzn. szukam taboretów, krzeseł i sof. Pomóżcie proszę.

Bardzo ciekawe wnętrze :) Jestem ciekawy, co tam jeszcze masz zamiar zrobić w salonie i jak to będzie wyglądało na końcu, bo powiem Ci, że jak taka kuchnia no to szacunek

Nie, jak dla mnie akurat - nie wiem jak sądzicie - wszelkiego rodzaju skóry bardzo słabo sprawdzają się w tego rodzaju wnętrzach. Na miejscu Danteriusza bardziej bym poszedł w stronę czegoś minimalistycznego, np. czegoś takiego

krzeslo2.jpg

albo takiego

http://www.zona-design.pl/zona/img1/106437.jpg

No to jest zdecydowanie to, o czym wspomniałem. Jak dla mnie to ze skórą jest ładne, ale nie pasowałoby do takich wnętrz. A tu jest styl skandynawski, który fajnie uzupełnia nowoczesność. Jestem za i według mnie w taką stronę powinno się pójść :)

Nie, jak dla mnie akurat - nie wiem jak sądzicie - wszelkiego rodzaju skóry bardzo słabo sprawdzają się w tego rodzaju wnętrzach. Na miejscu Danteriusza bardziej bym poszedł w stronę czegoś minimalistycznego, np. czegoś takiego

krzeslo2.jpg

albo takiego

http://www.zona-design.pl/zona/img1/106437.jpg

Podobają mi się. Jakbyś dał namiar to byłbym wdzięczny.

Jeszcze będę ją dokręcał dodatkami i dojdzie kilka rzeczy, a zapewne jak już będę normalnie z tego korzystał to zapanuje taki syf i brud, że napewno nie będzie wyglądać z katalogu - póki co niech wygląda po prostu estetycznie ;)

Figa z makiem, już nie na biało, ale jasne kolory jak najbardziej ;)

Właśnie biała kuchnia jest łatwa w utrzymaniu w czystości. Powiedziałabym,że o wiele bardziej problematyczna w doprowadzeniu do porządku jest kuchnia ciemna w lakierze ( widać na tym praktycznie każdy pyłek i każdy dotyk palca...).

Jesli chodzi o mnie to bardzo podobają mi sie wnętrza w stylu loft. Wszystko prezentuje się tak nowocześnie i stylowo. Ciekawa jestem czy dałoby się taki styl zastosować do typowego niskiego mieszkania w bloku?

Edytowane przez Elfir
LINK!

• 4 months później...
proponuję zajrzeć na blogi desingerskie itd. albo na strony typu westwing.pl. Zdaje się, że zbliżają się też targi meble polska w Poznaniu, tam zawsze znajdziesz dużo inspiracji. Polecam się tez wybrać do galerii typu domoteka (Warszawa) tam można podpatrzeć coś ciekawe a potem poszukać wersji w atrakcyjnej cenie :)

Ja urządzam nowoczesne wnętrze i wpadłem na pomysł aranżacji, ale uwaga, uwaga jest on dość nietypowy. W garderobie mam zamiar postawić szafki kartotekowe, takie jak w ofertach np. mebli metalowych medycznych http://sklep.techmark.com.pl/media/catalog/product/cache/1/small_image/252x252/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/k/a/kartoteka_5kb5.jpg Będę w nich trzymał mniejsze części garderoby. To są duże, fajne szafy z pojemnymi szufladami. Do tego mają nowoczesny design i są wytrzymałe na uszkodzenia. Edytowane przez Elfir